Natuurhuisje Reeuwijk

Vissen vanuit een ruim, comfortabel, modern huis aan een privé meer! Het natuurhuisje ligt in het “Natura 2000 Oukoop”een goed verborgen paradijs in Reeuwijk.

Bijzonder Perfect voor het gezin Rust & Ruimte Stiltegebied

Viswater

Gezien het prachtige visbestand is deze polder zeker het bezoeken waardt. De polder staat in open verbinding  met de Reeuwijkseplassen. Met name in de winter trekt zowel witvis als de roofvis de weteringen om beschutting te zoeken van de polder. Je komt dan ook van af het najaar prachtige dikke brasems tegen en mooie snoeken tot 80 cm en soms uitschieters. In de paaitijd trekt ook de witvis de polder in en vind je prachtige blankvoor in deze unieke polder. Tegenover de woning is het ook nog mogelijk om in het kanaal de enkele wiericke te vissen.

Het privé meer is niet aangesloten op de omliggende sloten en ook niet op de Reeuwijkse plassen.

“Natura 2000 Oukoop”is een beschermd natuurreservaat en een stiltegebied! Alleen de sloot die grenst aan de parkeerweide aan de verharde weg mag gebruikt worden om doorheen te roeien om zo naar de accommodatie te varen.

Vergunning

Vis je op het privé meer, dan is een vergunning niet nodig. Ga je met de boot de polder in, dan heb je de VISpas nodig. Kijk wel even op visplanner, want niet alles mag bevist worden.

Faciliteiten

 • Afwasmachine
 • Bbq
 • Fiets verhuur
 • Kinderbed
 • Koelkast
 • Openhaard
 • Steiger
 • Tuinmeubilair
 • TV
 • Wasmachine
 • Wifi

Het schitterende huis beschikt over twee tweepersoonsslaapkamers en een grote zolder met vijf eenpersoonsbedden (of een eenpersoonsbed en twee tweepersoonsbedden). Lunch en diner op je eigen steiger met uitzicht over het privémeer en de ondergaande zon. Daarnaast bied het huisje en de omgeving  zwemmen, roeien, kanoën, trampolinespringen, voetballen, badminton en wandelen.

Het huis is spectaculair gelegen op een dijk, onderdeel van de Hollandse Waterlinie, nabij de Reeuwijkse Plassen, Gouda, Oudewater, Hekendorp en Driebruggen (boodschappen doen). Midden in de Randstad, maar 100% midden in de natuur. Veel rust en privacy. Totaal landgoed is vijf hectare (huis, land plus bijbehorend water).

Het natuurhuisje plus veenplas en landgoed ligt midden in Natura2000 gebied van Staatsbosbeheer en natuurgebied Ouloop Negenviertel, naast de Reeuwijkse Plassen. Vele soorten vogels (zilverreigers, roerdompen, ijsvogels, verschillende soorten ganzen en eenden, fazanten, weidevogels en roofvogels). Visotter schijnt gespot te zijn (het natuurhuisje is vlakbij de Nieuwkoopse Plassen, waar al visotters leven), alsook bommarters, wezels en vele hazen.

Je vindt hier alle soorten Nederlandse zoetwatervissen: snoekbaars, snoek, zeelt, paling, voorn, baars, brasem en karper. Moerasorchidee, koekoeksbloem enzovoort.

4 reacties

 1. Vanbogaert schreef:

  Mag ik de prijzen krijgen voor een villa 2 tot 4 personnen of 2 personen in oktober nog?
  Dank u

 2. kim jansen schreef:

  Goedemiddag,

  Onze excuses voor de late reactie. Er zat bij ons een fout in het systeem waardoor wij geen reacties van de website ontvingen. Ik zal je vraag hier nog even beantwoorden.

  Voor de prijzen in oktober kan je het best via de button op de pagina even doorklikken naar de reisaanbieder. Op deze pagina zie je namelijk gelijk de prijzen en beschikbaarheden!

  Nogmaals onze excuses. Mocht je nog andere vragen hebben dan horen wij dat graag!

  Met vriendelijke groeten,
  Team Vis Vakantiegids

 3. Frank maas schreef:

  Goededag

  Heeft u het huis nog vrij in september 2023 4 september
  Voor 4 volwassenen en 2 teckels

 4. kim jansen schreef:

  Goedemorgen Frank,

  Als je via de button doorklikt naar natuurhuisje krijg je de beschikbare datums en prijzen te zien!

  Met vriendelijke groeten,
  Team Vis Vakantiegids

Geef een reactie

Go to Top