Waterfront floating vissers lodges

Waterfront floating vissers lodges zijn gelegen aan de Utrechtse Vecht. Ideaal voor een korte visvakantie in Nederland. Je vist hier op karper, snoekbaars en diverse witvissen.

Huisdieren welkom Kleinschalig Nachtvissen Rust

Utrechtse Vecht

De Vecht staat bekend als een uitstekend viswater voor snoek, snoekbaars en baars, maar ook de karper voelt zich hier thuis. De Vecht is een van de weinige rivieren waarbij het water soms (gedeeltelijk) de rivier óp stroomt, doordat het water in het IJsselmeer aanzienlijk hoger staat dan dat van de Vecht bij de sluis in Muiden. Alleen bij heel hevige regen stroomt de rivier naar de monding toe. De Vecht kent een zachte veenbodem, een maximale diepte van 5 meter, stroomt langzaam en is gemiddeld 40 meter breed. Een schitterend visgebied met prachtige natuur!

Vergunning

Je mag hier vissen met de VisPas, nachtvissen is ook toegestaan mits je hier een extra vergunning voor hebt.

Faciliteiten

 • Bedlinnen (tegen betaling)
 • Ontbijt service
 • Tuinmeubilair

Boot

 • Voerboot toegestaan

De Waterfront Floating Lodges zijn rustig gelegen in een kom aan Sloephaven, omgeven door de natuurgebieden Naardermeer en Vecht. Vanuit hier zijn diverse activiteiten mogelijk, zoals wandelen in de Vecht, fietsen, kanoën en zeilen. Ook de wandelroute rond Naardermeer passeert het fort. De speciale kanodok maakt het gemakkelijk om Vecht en zijn kreek per kano of kajak te verkennen. De ‘floating lodges’ zijn per nacht te huur en daarmee ideaal voor een korte visvakantie. De trekkersvlotten zijn altijd vanaf het water èn vanaf het land bereikbaar. De floating lodge is basic maar heeft alles wat je nodig hebt.

Ontbijt: € 15,- per persoon. Wel vooraf reserveren. Er is beperkt drinkwater en electriciteit beschikbaar waardoor zuinig en bewust omgaan met water en energie extra belangrijk is. Er is aan afvalwatertank aanwezig die grijs afvalwater opvangt waardoor het niet op het open water geloosd wordt.

Een trouwe vier-voeter die niet thuis kan blijven? Honden die meereizen zijn op twee van de drie lodges welkom! Beschikbaarheid bij lodge Uitermeer steiger en Uitermeer Kreek.
Kosten: €7,50 per nacht.

Ook is het mogelijk om een motorvlot te huren. Deze heeft een stille 9.9 buitenboord motor en 3 lekkere stoelen om op te zitten. Ideaal voor een vistocht op de plassen of in de kreken. Ga op verkenning in de Kievitsbuurt, de Trekgaten en beleef je motorvlot avontuur.

Heerlijk aan de waterkant in de natuur vind je de Waterfront Lodge “Fort Uitermeer in de Kreek”, een unieke locatie voor een onvergetelijke overnachting. Geniet van de natuur, rust en het even weg gevoel. Bereikbaar vanaf het vaste land maar ook vanaf de rivier de Vecht. Perfect om met de boot of kano te bereiken.

Optioneel bij te boeken:

 • Slaapset €15,00 per boeking
 • Ontbijt €15,00 per persoon
 • Hond €7,50 per boeking
 • Kano €40,00 per dag

Leven in de natuur naast een eeuwen oud fort genaamd Fort Uitermeer. Verblijf in “Fort Uitermeer aan de steiger”. Een locatie waar je direct het water in springt of lekker op het droge blijft. Bereikbaar vanaf de Vecht maar ook vanaf het vaste land door een steiger. Gelegen op korte afstand van het plaatsje Weesp.

Optioneel bij te boeken:

 • Slaapset €15,00 per boeking
 • Ontbijt €15,00 per persoon
 • Hond €7,50 per boeking
 • Kano €40,00 per dag

Zijn jullie natuurliefhebbers en houden jullie er van om bijzondere dingen te beleven? Dan is deze overnachting op een lodge midden in de natuur echt iets voor jullie! Beleef de rust, geniet van de natuur en ontdek de unieke omgeving bij dit natuurhuisje! Het tiny house op het water is per nacht te huur en daarmee ideaal voor een uitjes- fiets-, wandel of sloepenvakantie.

Je slaapt op je eigen vaarvlot aan de Loosdrechtse plassen in Loosdrecht en gaat een echt eco avontuur aan. Even helemaal alleen in de kronkels van de plassen van Loosdrecht.

Optioneel bij te boeken

 • Slaapset €15,00 per boeking
 • Ontbijt €15,00 per persoon
 • Hond €7,50 per dag
 • Kano €40,00 per dag

Bij Fort Uitermeer zijn diverse activiteiten mogelijk, wandelen, fietsen, kanoënen varen op de Vecht. De wandelroute rondje Naardermeer komt ook langs het Fort. Een speciale kano steiger maakt het gemakkelijk om de Vecht en haar kreken met een kano of kajak te verkennen. Te combineren met fiets en wandelroutes. Fort Pampus kent de vele natuurlijk aanwezige hotspots als het Muiderslot met haar tuinen en wandel gebieden en natuurlijk Muiden en Amsterdam op wandel en fiets afstand.

Geef een reactie

Go to Top