Diepzeevissen op Aruba, Bonaire en Curaçao

Ben jij klaar voor een bloedstollende vistrip op een van de prachtige eilanden? Diepzeevissen in de kraakheldere tropische Caraïbische zee rondom de Nederlandse benedenwindse eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. In de wateren rondom de eilanden kunnen verschillende vissoorten worden gevangen zoals de zeilvis, witte en blauwe marlijn, mahi mahi, amber jack, kingfish, en tonijn.

Vischarters

Omdat de ABC-eilanden vrij klein zijn liggen de accommodaties meestal niet ver van de vischarters. Deze zijn vaak in korte tijd met de auto te bereiken. Sommige charters bieden ook een pick-up service bij je hotel. De kapitein komt je dan op de afgesproken tijd ophalen en brengt je naar de haven waar de visboot vertrekt. Ook is het aan te raden om zonnebrandcrème, zwemkleding, een handdoek en een hoed of pet mee te nemen.

Visvergunning

Je hebt op geen van de drie eilanden een visvergunning nodig. Zorg er wel voor dat je niet op privégebied gaat vissen. Veel stranden zijn privébezit en mogen niet betreden worden. Daarom wordt er aanbevolen om op pad te gaan met een lokale gids, of laat je goed informeren door de plaatselijke bedrijven.

Diepzeevissen op Aruba

Het voedselrijke water rondom Aruba zit bomvol vis! Tonijn, haai, barracuda, zwaardvis, marlijn, bonito, dorade en de mahi-mahi. Hier worden je vaardigheden, vastberadenheid en kracht tot het uiterste op de proef gesteld tijdens je big game avontuur! De meeste visserij vindt plaats aan de zuidwestkust. Dit komt omdat het water hier rustiger is dan aan de noord- en oostkust van Aruba. Desalniettemin zijn er prachtige stekken te vinden in het noorden.

Ten zuiden van Aruba neemt de diepte van de zee vrij snel toe. Op ongeveer twee kilometer van de kust worden maximale dieptes van 200 meter bereikt. In het noordelijke deel van het eiland bereikt de zeebodem al snel enkele kilometers. Spaans Lagoen en de nabij gelegen modderplaten lenen zich uitstekend voor het vissen op bonefish, en tarpon.

Als je zelf op expeditie gaat dan is een spinhengel van een meter of drie een goede keuze. Boek je een van de charters dan is het materiaal dat je nodig hebt beschikbaar op de boot. Verder heb je de mogelijkheid om diverse visexcursies tegen verschillende tarieven te reserveren. Door het stabiele klimaat, de voorspelbare weersomstandigheden en de parelwitte stranden is Aruba een geweldig eiland voor een visvakantie.

Bekijk het reisaanbod van Aruba

Diepzeevissen op Bonaire

Bonaire heeft geweldige vislocaties op korte afstand van de kust. Op minder dan anderhalve kilometer van de kust wordt er al een diepte bereikt van 300 meter! Er wordt voornamelijk trollend gevist op blauwe marlijn, witte marlijn, mahi mahi, wahoo en geelvintonijn. Verder leent Bonaire zich uitstekend voor het bodemvissen, je vist dan op bijvoorbeeld op snapper, makeel en zeebaars.

Wil je het helemaal bijzonder maken? Boek dan een nachtvisexcursie en open de jacht op de felbegeerde hard vechtende zwaardvis! Daarnaast is Bonaire een van de beste plaatsen ter wereld om te vissen op de bonefish. Deze torpedo staat bekend om de fantastische runs en felle aanbeten in de ondiepe kustwateren.

Daarnaast valt er nog genoeg te beleven op het tropische en zonnige Bonaire. Bezoek Klein Bonaire, dit kleine eiland voor de kust van Bonaire is een beschermd gebied voor zeeschildpadden. Of het zoutwatermeer dat bekend staat als de hotspot van prachtige roze flamingo’s.

Bekijk hier de accommodaties op Bonaire

Diepzeevissen Curaçao

Diepzeevissen is de beste optie voor het vangen van grote vissen op Curaçao. De oceaan is erg diep op korte afstand van de kust, dus relatief dicht bij kust zul je vissen treffen zoals amberjack, barracuda, blackfin, blauwe marlijn, blauwvintonijn, bonito, kingfish, zeilvis, haai, wahoo, witte marlijn en geelvintonijn. Curaçao is zeer geschikt voor het kantvissen op tarpon en red snapper. Zowel met kunstaas als natuurlijk aas zijn de vissen goed te verleiden.

Naast de stranden zijn de Santha Martha baai, Sint-Michiel baai, de Piscaderabaai en het water rondom Willemstad zijn geschikt voor kantvissen. Op Curaçao kun je het hele jaar door vissen. De beste maanden voor diepzeevissen zijn van november t/m mei.

Bekijk hier het reisaanbod van Curaçao

Reishengels

Ga je met het vliegtuig op vakantie? De reishengel bestaat uit meerdere korte delen en is daardoor gemakkelijk mee te nemen in je koffer. Op de website van Raven bieden ze een uitgebreid assortiment aan van verschillende soorten reishengels voor jouw visvakantie. Reishengels zijn voor beginners tot gevorderde vissers vanwege hun veelzijdigheid en gebruiksgemak. Ook zijn de meeste reishengels geschikt voor zowel zout als zoet water.

Je kunt deze hengels meenemen naar elke uithoek van de wereld voor je visvakantie. Het meedragen van een reishengel bereidt je voor op elke viservaring die op je pad komt. Of je nu wadend, vanuit de kajak of vanaf het strand vist.