Diepzeevissen op Aruba

Het voedselrijke water rondom Aruba zit bomvol vis! Tonijn, haai, barracuda, zwaardvis, marlijn, bonito, dorade en de mahi-mahi. Hier worden je vaardigheden, vastberadenheid en kracht tot het uiterste op de proef gesteld tijdens je big game avontuur! De meeste visserij vindt plaats aan de zuidwestkust. Dit komt omdat het water hier rustiger is dan aan de noord- en oostkust van Aruba. Toch zijn er prachtige stekken te vinden in het noorden.

Ten zuiden van het eiland neemt de diepte van de zee vrij snel toe. Op ongeveer twee kilometer van de kust worden maximale dieptes van 200 meter bereikt. In het noordelijke deel van het eiland bereikt de zeebodem al snel enkele kilometers.

Vis je vanaf het strand dan kun je vangsten verwachten als grouper, red snapper en diverse gekleurde rifvissen.

Het Spaans Lagoen in het westen van Aruba is een binnenbaai van 2 km bij 500 meter. Een schitterend natuurgebied dat zich uitstekend leent voor het vissen op bonefish, tarpon en barracuda. 

De hengelsportzaken op Aruba hebben geen vliegvis materialen! Neem dus zoveel mogelijk mee van huis. Ga je zelf op expeditie dan is een lichte tot medium spinhengel van een meter of drie een goede keuze. Boek je een van de charters dan is het materiaal dat je nodig hebt beschikbaar op de boot.

Verder heb je de mogelijkheid om diverse visexcursies tegen verschillende tarieven te reserveren. Door het stabiele klimaat, de voorspelbare weersomstandigheden en de parelwitte stranden is Aruba een geweldig eiland voor een visvakantie.

Vischarters en bootverhuur op Aruba

Alle charters kun je vinden in de haven van Renaissance Marina aan de pier in Oranjestad. De volgende charters zijn bekende en goed aangeschreven charters voor een geweldig diepzee visavontuur.

Driftwood charters Met meer dan 25 jaar ervaring, toegewijd en vriendelijk personeel willen ze maar één ding! Jouw een ongeëvenaarde diepzeevisserijervaring laten beleven.

Carla fishing Charters Aruba staan klaar om je mee te nemen op een Big game avontuur van een halve of hele dag Gespecialiseerd in verschillende technieken zoals bodemvissen, slepend vissen en driftend vissen.

Mahi Mahi Ze bieden vischarters van 4, 6 en 8 uur aan. Privé charters voor bijvoorbeeld zwemmen, strand, snorkelen of bodemvissen kunnen in overleg geregeld worden.

vissen op Paradera Park Aruba

Paradera Park

ArubaAruba

Het sfeervolle Paradera Park ligt op een rustige en centrale locatie op het zonnige eiland Aruba. Een tropisch paradijs voor de rustzoekers!

Bekijk details
Vissen Mammaloe’s Bed & Breakfast

Mammaloe’s Bed & Breakfast

ArubaAruba

Mammaloe’s Bed & Breakfast is centraal en rustig gelegen. Vanuit hier zijn de visstekken snel en makkelijk te bereiken.

Bekijk details

Aruba

Aruba staat voor zon, zee, strand, cultuur en avontuur. Evenals de parelwitte zandstranden met divi divi bomen en helderblauwe zee. Aruba is het kleinste eiland van de ABC-eilanden en is qua oppervlakte te vergelijken met Texel. Nederlands en de lokale taal Papiamento zijn de officiële talen van Aruba, maar de meeste Arubanen spreken minimaal vier talen, waaronder Engels en Spaans. In het zuiden en westen van Aruba vind je de meeste resorts, winkels en uitgaansgelegenheden. Het Noorden bestaat grotendeels uit een ruige kustlijn met kalkstenen kliffen. Aruba is een heerlijk veelzijdig en gevarieerd eiland zowel voor de avonturiers als de rustzoekers.

Aruba is de meest luxueuze bestemming van de drie ABC-eilanden en 90 tot 95% van het toerisme is Amerikaans. In het zuiden domineren de vier en vijf sterren resorts de kustlijn. Het Royal Plaza Mall is the place to be om te shoppen bij exclusieve merkwinkels. Ook kent Aruba een bruisend uitgaansleven. De meeste vind je rond de hotels en resorts, maar er zijn ook diverse discotheken, clubs en bars waar je tot in de vroege uurtjes terecht kunt.

De officiële munteenheid in Aruba is de Arubaanse Florin. In de meeste hotels, restaurants en winkels kun je betalen met de creditcard. Ook vind je overal op het eiland bankautomaten (ATM) waar je geld kunt opnemen.

Oranjestad

Oranjestad is kleurvol en heeft een heerlijke Caraïbische vibe. Naast een aantal grote winkelcentra zoals Renaissance Mall, Aventura Mall of het Royal Plaza Mall vind je er een gezellig uitgaanscentrum. In het eeuwenoude Fort Zoutman kun je het Historisch Museum van Aruba bezoeken.

Stranden op Aruba

De Arubaanse stranden worden tot de mooiste stranden van de wereld beschouwd. Poederig en hagelwit! De stranden op Aruba zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Aan de westkust vind je de meeste stranden. Hier is de zee ook rustig en ideaal om te zwemmen of te snorkelen. De Oostkust daarentegen is ruig en grillig en door de harde stroming is het te gevaarlijk om te zwemmen. De bekendste stranden van Aruba zijn Eagle Beach en Palm Beach aan de westkust van het eiland.

Arikok natuurpark

Arikok National Park herbergt een verscheidenheid aan dieren en planten en is de ultieme plek om te genieten van Aruba’s adembenemende landschappen! Het park is de thuisbasis van de Arubaanse Prikishi (grote parkiet) en de felgekleurde Troepiaal. Het landschap van Nationaal park Arikok biedt prachtige doorkijkjes met op de achtergrond de ruige kust en indrukwekkende grot- en rotsformaties.

Guadirikiri Cave

De Guadirikiri-grot is de bekendste grot van Aruba vanwege het zonlicht dat door het plafond op de wanden schijnt.

De Butterfly Farm

Ontdek de ongelooflijke variëteit van deze kleurige vlinders. Er lopen verschillende gidsen rond die je graag meer willen vertellen over de levenscyclus van exotische vlinders. Speciaal aanbevolen voor gezinnen!

Ayo Rock Formations

De Ayo-rotsformatie is de grootste rotsformatie van Aruba. De rotsblokken zijn van nature op een bijzondere manier op elkaar gestapeld.

Historische Goudmijnen

In de 19e eeuw reisden veel goudzoekers af naar de Caribische eilanden, op zoek naar rijkdom. Landinwaarts zijn de ruïnes van de Balashi-goudsmelterij te bezichtigen. Aan de noordkust zijn de overblijfselen te vinden bij de Bushiribana-goudsmelterij.

Klimaat op Aruba

Aruba kent tropische temperaturen, gemiddeld tussen de 28-30°C. De passaatwind kenmerkend voor de benedenwindse eilanden zorgt voor een aangename verkoelende bries.

Een auto huren op Aruba

Om een ​​auto te huren op Aruba, moet de bestuurder meestal 23 jaar of ouder zijn. In de meeste gevallen, wanneer de bestuurder jonger is dan 25 jaar, zal het lokale verhuurbedrijf een toeslag in rekening brengen.