Bonaire2021-06-24T17:51:21+01:00

Diepzeevissen op Bonaire

Wil je diepzeevissen op Bonaire? Het prachtige eiland heeft geweldige vislocaties op korte afstand van de kust. Op minder dan anderhalve kilometer van de kust wordt er al een diepte bereikt van 300 meter! Er wordt voornamelijk trollend gevist op blauwe marlijn, witte marlijn, mahi mahi, wahoo en geelvintonijn. Ook leent Bonaire zich uitstekend voor het bodemvissen, je vist dan op bijvoorbeeld op snapper, makeel en zeebaars. Wil je het helemaal bijzonder maken? Boek dan een nachtvisexcursie en open de jacht op de felbegeerde hard vechtende zwaardvis!

Daarnaast is Bonaire een van de beste plekken ter wereld om te vissen op de bonefish. Deze torpedo staat bekend om de fantastische runs en felle aanbeten in de ondiepe kustwateren. De zoutmeren gelegen in het Zuid Oosten van Bonaire zijn kraakhelder en ondiep. Hier vind je verschillende topstekken voor het vissen op bonefish. De gemiddelde Bonefish weegt tussen de 3 en 6 pond, hoewel er regelmatig vis van 8 tot 9 pond wordt gevangen. Ook kom je hier andere vissoorten tegen zoals de snook en de ladyfish. Aan de oostkust vind je de baai “lagun” hier is het goed vissen op tarpon, hors makreel en ladyfish.

Voor het vissen op Bonaire in de zoutmeren of lagunes volstaat een lichte spinhengel met verschillende type kunstaas of doodaas. Voor het vissen vanaf de kust wordt een lichte tot medium spinner geadviseerd.

Het vissen met harpoenen en netten is ten strengste verboden. Verder is het niet toegestaan ​​om te vissen op de duikplekken van het koraaleiland. Bovendien is vissen niet toegestaan ​​in de havens en binnen 20 meter vanaf de kust aan de kant van Kralendijk.

Vischarters en bootverhuur

Kapitein Brian Boe heeft ruim 20 jaar ervaring met diepzeevissen en gidsen. Zijn doel is perfectie. Deze omvatten apparatuur, netheid, onderhoud van de boten en vooral klantenservice. Voor meer informatie en boekingen verwijzen wij je door naar Flyfishingbonaire.

Vissen in de lagunes op bonefish onder leiding van een ervaren gids of een spectaculaire big game trip? Bekijk het volledige aanbod op Fishingadventuresbonaire.

Vissen op Bonaire is populair, reserveer op tijd je trip om teleurstellingen te voorkomen.

vissen op Eden Beach Resort Bonaire

Eden Beach Resort

BonaireBonaire

Vanuit het Eden Beach Resort loop je via het mooie zandstrand direct de azuurblauwe zee in. Stap aan boord van een van de vischarters die je vindt in de achterliggende […]

Bekijk details
vissen op bonefish Sorobon Beach & Wellness Resort

Sorobon Beach & Wellness Resort

BonaireBonaire

Sorobon Beach & Wellness Resort is dé plek om te vissen op bonefish. Vanuit je eenvoudig ingerichte bungalow loop je zo het strand op.

Bekijk details
vissen op Van der Valk Plaza Island Residence Bonaire

Van der Valk Plaza Island Residence Bonaire

BonaireBonaire

Van der Valk Plaza Island Residence Bonaire is een all Inclusive 4-sterrenresort en erg populair onder veel vakantiegangers. Een paradijsje op een superlocatie midden in een lagune.

Bekijk details
vissen op Delfins Beach Resort Bonaire

Delfins Beach Resort Bonaire

BonaireBonaire

Delfins Beach Resort Bonaire is werkelijk een plaatje! Direct gelegen aan een schitterend privé zandstrand en dichtbij alle hotspots voor de fanatieke vissers.

Bekijk details

Bonaire

Het van oorsprong vulkanische eiland is een pareltje in de Caraïbische zee. Schitterende witte stranden, azuur blauwe zee en prachtige koraalriffen. Daarnaast zijn er talloze gezellige barrtjes en goede restaurants te vinden. Bonaire heeft een verscheidenheid aan ecosystemen en veel planten en dieren die bijzonder belangrijk zijn voor natuurbehoud. De levendige koraalriffen, kristalheldere baaien, mangroven en kleurrijke Salinha’s maken dit eiland populair bij de lokale bevolking en natuurliefhebbers over de hele wereld.

Het eiland kent één soort leguaan, namelijk de groene leguaan. Na zonsopgang worden ze vaak zittend op de weg aangetroffen om de warmte op te nemen. Het zijn ook geweldige zwemmers! De groene leguaan kan 1,5 meter lang worden. In het Washington Park zijn de leguanen gewend geraakt aan mensen en kunnen van dichtbij worden benaderd.

Door het tropische savanneklimaat zijn de cactussen in overvloed. De cactussen spelen een belangrijke ecologische rol: hun vruchten en bloemen bloeien alleen ‘s nachts en zijn een belangrijke voedselbron voor verschillende vleermuizen, vogels en reptielen op Bonaire. Breng een bezoek aan de Cadushy Distillery, de enige distilleerderij ter wereld waar ze cactuslikeur produceren.

Kralendijk

Het kleurijke en kleine Kralendijk is de hoofstad. De naam Kralendijk is een afgeleide van de officiële naam Koralendijk dat verwijst naar de bodem die uit koralen bestaat. Het centrum bestaat uit een winkelstraat (Kaya Grandi) en een boulevard (Kaya Craane). Bezoek de gezellige promenade aan het water waar de meeste restaurants en bars gevestigd zijn. Vanuit hier kun je de enorme grote cruiseschepen spotten die er dagelijks aanmeren.

Mangrove

Een unieke ervaring om per kayak of snorkelend de mangroves te ontdekken. Een leerzame en leuke manier om de prachtige tropische vissen te bezichtigen.

Donkey’s Sanctuary

Donkey Sanctuary Bonaire zet zich in om álle ezels van Bonaire een beschermd leven te bieden. Ze worden er voorzien van voedsel, drinkwater en medische verzorging en hebben er veel ruimte en vrijheid.

Gotomeer

Het Gotomeer is een zoutwaterlagune in het noorden van het eiland. Het is een belangrijke voedselplek voor Flamingo’s. Deze kun je dan met een beetje geluk van dichtbij spotten.

Klein Bonaire

Klein Bonaire is een onbewoond eiland van 6 km² groot voor de kust van Bonaire en is een populaire duikbestemming. Het eiland staat bekend om het grote aantal zeepaardjes en zeeschildpadden.

Slavenhuisjes

De kleine huisjes werden gebouwd voor slaven die in zoutmijnen moesten werken. Ze staan op een dijk die het Pekelmeer van de Caribische Zee scheidt.

Saliñas

Deze kunstmatige, kleurrijke bekkens in het zuidwesten van Bonaire zijn aangelegd om zout te winnen uit het zeewater. Door het verschil in algenconcentratie verschijnen er felle kleuren in de zoutpan, variërend van lichtroze tot felrood.

Washington Slagbaai Nationaal Park

Het Washington Slagbaai Nationaal Park is het grootste en oudste nationale park noordwesten van Bonaire. In dit beschermde gebied zijn papegaaien, flamingo’s, parkieten, leguanen en vele andere soorten vogels en reptielen te vinden. De stranden in het park zijn een belangrijke broedplaats voor alle vier soorten zeeschildpadden die in het Caribisch gebied voorkomen. De openingstijden zijn van 8:00 tot 17:00 uur. Neem voldoende eten en drinken mee, want in het park is niets te verkrijgen.

Je hebt geen vaccinaties nodig voor je vakantie op Bonaire. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort en een retour ticket.

Auto huren op Bonaire

De meeste autoverhuurbedrijven op Bonaire hanteren een minimumleeftijd van 21, 23 of 25 jaar om een ​​auto te mogen huren. Om het eiland te ontdekken ook al is het klein, is een een huurauto aan te raden.

Go to Top