Diepzeevissen Curaçao

Diepzeevissen is de beste optie voor het vangen van grote vissen op Curaçao. De oceaan is erg diep op korte afstand van de kust, dus relatief dicht bij kust zul je vissen treffen zoals: Amberjack, barracuda, blackfin, blauwe marlijn, blauwvintonijn, bonito, kingfish, zeilvis, haai, wahoo, witte marlijn en geelvintonijn. De vissen laten zich gemakkelijk verleiden met kunstaas als natuurlijk aas. Op Curaçao kun je het hele jaar door vissen, de beste maanden voor diepzeevissen zijn van november tot juni.

Curaçao is ook zeer geschikt voor het kantvissen op tarpon en red snapper. Zo af en toe gebeurt het dat je vanaf de kant een verdwaalde diepzeevis vangt. Naast de stranden zijn de Santha Martha baai, Sint Michiel baai, de Piscaderabaai en het water rondom Willemstad geschikt voor het kantvissen. Kieskeurig lijken ze niet, de ene dag vang je ze goed op een aassoort terwijl ze het de volgende dag negeren.

Qua materiaal voldoet een lichte tot medium spinhengel, karperhengel of strandhengel. Als aas worden garnalen of kleine schelpdieren gebruikt. Ook op kunstaas bijten ze goed. De beste tijd om te vissen is vroeg in de ochtend en aan het eind van de middag.

Visvergunning

Veel stranden zijn niet vrij toegankelijk omdat ze privébezit zijn. Daarom is het aan te raden om met een lokale gids op pad te gaan, of je goed te laten informeren door de lokale bedrijven. Hengelsportzaken zijn schaars op Curaçao dus neem voldoende materiaal mee in je koffer.

Vischarters en bootverhuur

Bluefinn Charters :Met hun lokale kennis van de beste visgronden garanderen ze een geweldige dag op het water.

Fish Curaçao : De ervaren en proffessionele bemanning kennen het water op hun duimpje en bieden verschillende vischarters aan.

Rob Fishtrips  : De Big game trips zijn voor vissers van alle vaardigheidsniveaus, het maakt niet uit hoe jong of oud je bent.

La Menta : Arnold Aarden is een vriendelijke Nederlands sprekende gids met een uitgebreide kennis van de wateren.

Fishcharter Curaçao : Ervaren bemanning, goed onderhouden boten en een onschatbare kennis om jouw een onvergetelijke dag op het water te bezorgen.

Blue Bay Golf & Beach Resort

Curaçao

Het ruim opgezette Blue Bay Golf & Beach Resort is schitterend gelegen op loopafstand van Blauwbaai. Aan de linker- en rechterkant van de baai heb je de mogelijkheid om vanaf […]

Bekijk details

Corendon Mangrove Beach Resort

Curaçao

Corendon Mangrove Beach Resort heeft een super ligging en een fantatisch all-inn concept. Je kunt vissen in de lagune aan de rechter zijde van het hotel of een vischarter boeken voor […]

Bekijk details

Curaçao

Geniet van de hagelwitte verborgen stranden, het tropische klimaat en de prachtige kristalheldere Caribische zee. Daarnaast is Curaçao een eiland met een rijke geschiedenis en een smeltkroes van culturen. Deze kom je op verschillende plekken op het eiland tegen. Er zijn veel bezienswaardigheden op het eiland, zoals de bijzondere landhuizen, het Christoffelpark waar je de Christoffelberg kunt beklimmen en het centrum van Willemstad met de wijken Punda en Otrabanda. Curaçao is een erg populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. De officiële talen op Curaçao zijn Nederlands en Papiaments. Curaçao heeft ook een unieke flora & fauna. Dit en nog veel meer maken Curaçao tot een waar paradijs en perfect voor een diepzeevisvakantie.

De officiële munteenheid van Curaçao is de Antilliaanse gulden (Ang). De waarde van de gulden is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Naast de gulden wordt op Curaçao ook de Amerikaanse dollar geaccepteerd. Ook pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden bijna overal geaccepteerd.

Het Christoffelpark

In het park vind je veel verschillende tropische planten en diersoorten. Bij de ingang van het park kun je kiezen uit verschillende routes die je met de auto kunt rijden of te voet kunt afleggen.

Snorkelen met schildpadden

Grote kans dat je deze schitterende vriendelijke dieren tegenkomt op Curaçao. Je hebt verschillende plekken waar je ze kunt spotten; bijvoorbeeld bij Playa Grandi, maar ook op Klein Curacao.

Ontdek Curaçao per quad

Maak een avontuurlijke ruige trip per quad en ontdek Curaçao offroad!

Curacao Seaquarium

In het Curaçao Aquarium kun je een verscheidenheid aan vissen en andere zeedieren, zoals zeepaardjes, bewonderen.

Shete Boka Park

Het park beslaat ongeveer 10 km ruige kust met meerdere inhammen waar verschillende soorten schildpadden hun eieren leggen.

Uitgaan op Curaçao

Je hier echt heel goed uitgaan en zijn er bijna wekelijks leuke evenementen die je kunt bezoeken. Op elke dag van de week is er wel een bekende beachclub die een happy our organiseerd. En na zonsondergang gaat het pas echt los! Enkele bekende clubs zijn: Mambo Beach, Zanzibar, Wet & Wild, en Kokomo Beach.

Wandel door Willemstad

Willemstad is een stad met een rijke historie. De gekleurde huizen aan de Handelskade zijn misschien wel het bekendste straatbeeld van Curaçao.