EuroParcs Citycamping Het Amsterdamse Bos

Citycamping EuroParcs Het Amsterdamse Bos ligt dicht bij het centrum van Amsterdam, maar midden in de natuur. Een heerlijke plek voor de karpervisser!

Beboste omgeving Dicht bij huis Wandelen & Fietsen

Vissen

Het Amsterdamse Bos kent een grote diversiteit aan dieren, planten en bomen. Natuurgebieden met verschillende karakters: een mozaïek van nat, droog, bos, grasland, riet en open water. Het Amsterdamse Bos is voor de visser in 3 delen op te splitsen: De Bosbaan, het Schinkelbos en de zogenaamde Kweekvijvers

Vismogelijkheden Bosbaan

De Bosbaan staat vooral bekend om zijn grote karperbestand. Er leeft een karperbestand van veelal middelgrote karper met een redelijk aantal grotere vissen tot hoog in de dertig pond. De vele witvis vormt een uitstekende voedselbron voor de mooie snoeken en snoekbaarzen op de Bosbaan. Ook baarzen bereiken hier 40 cm-plus formaat.

Vismogelijkheden het Schinkelbos

Dit deel van het Amsterdamse Bos staat in open verbinding met de Kweekvijvers en is het enige deel van het bos waar het gehele jaar door gevist mag worden. Het water bevat een mooi bestand aan voorns, weinig brasem, karper, snoek, baars en snoekbaars. Karpers tot mid-dertig pond en snoeken over de meter zijn er gevangen. Met een waterdiepte tot maximaal 1,5 meter, maar overwegend ondieper, leent het water zich goed voor de pen-, oppervlakte- en systeemvisserij op karper. Witvis en roofvis dienen gezocht te worden.

Vismogelijkheden Kweekvijvers

Citycamping het Amsterdamse Bos ligt direct aan dit water. Na aanschaf van een speciale Kweekvijver-dagvergunning kan hier van 1 september tot 30 april op karper gevist worden. Deze vergunningen zijn voor de duur van een dag en er mag alleen op karper gevist worden! Nachtvissen is verboden. Anders dan de naam doet vermoeden worden hier geen karpers gekweekt en is het niet zo heel eenvoudig om een karper te vangen. Karpers zwemmen hier van klein tot tot mid-dertig pond. Met een waterdiepte tot maximaal 1,5 meter, maar overwegend ondieper, leent het water zich goed voor de pen-, oppervlakte- en systeemvisserij op karper. Omdat watervogels hier het hele jaar door gevoerd worden is het vissen aan de oppervlakte af te raden.

Vergunning en bijzonderheden

Vissen vanuit een boot is in het Amsterdamse Bos en op de Bosbaan niet toegestaan. Vissen in de Kweekvijvers is uitsluitend toegestaan indien men in het bezit is van de Kweekvijver-dagvergunning, deze kan bij de AHV worden aangeschaft. Minder validen kunnen momenteel eigenlijk alleen bij de kanoverhuur aan de grote vijver terecht. Dit is echter op een flinke afstand van de dichtstbijzijnde parkeerplaats.Langs de Bosbaan zijn goede vissteigers aangelegd die enkel bevist mogen worden door minder validen. Om te mogen vissen in de Bosbaan en het Schinkelbos dient een vergunning bij de Amsterdamse Hengelsport Vereniging aangeschaft te worden; de landelijke VISpas is hier niet geldig. Voor meer informatie over de vergunning zie Ahv.

 

Faciliteiten

  • Douche
  • Wasserette
  • Wifi
  • Winkel

Boot

  • Geen

EuroParcs Het Amsterdamse Bos ligt ten zuide van het mooie Amsterdamse Bos. Een prachtige plek, midden in de natuur en toch heel dicht bij het centrum van Amsterdam. Citycamping Het Amsterdamse Bos is een nieuw vakantiepark bij EuroParcs en in ontwikkeling. Hierdoor vinden er bouwwerkzaamheden plaats. Ze bieden verschillende accommodaties  van heel basic tot chalets met badkamer, keuken, televisie en centrale verwarming. Naast goed sanitair heeft de camping ook een winkel en een wasserette. Op loop- en fietsafstand vind je een pannenkoekenhuis, geitenboerderij, kanoverhuur, fietsverhuur, maneges, overdekt zwembad en hengelsport mogelijkheden.

Anne Frank Huis

Ontdek haar verhaal en bezoek het Anne Frank Huis waar zij zat onder gedoken in bezet Nederland.

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een unieke woon-werkbuurt met verschillende musea, zoals molen, Oudhollandse ambachten, rondvaarten en musea.

Artis

De oudste dierentuin van Nederland, in hartje Amsterdam.

Madame Tussauds

In de beroemde wassenbeelden attractie in Amsterdam ontmoet je de sterren, de royals en nog veel meer celebrities. Stap in de verbazingwekkende wereld van Madame Tussauds.

Nemo

Nemo Science Museum, het walhalla voor iedere nieuwsgierige ziel die van experimenteren houdt.

Fun Forest

Klimmen en klauteren in de bossen is de ultieme belevenis in de natuur!

Speeleilanden

De eilanden in de Grote Vijver van het Amsterdamse Bos vormen een avontuurlijk speelbos voor kinderen. Er is een spannende waterspeelplek en de eilanden zijn bereikbaar met wankele loopbruggen en een zelf te bedienen pontje. Daarnaast is er ruimte om hutten te bouwen, te picknicken of in de zon te liggen.

 

Geef een reactie

Go to Top