EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen

EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen heeft een geweldige ligging aan het visrijke water. Daarnaast heeft het vakantiepark een open vaarverbinding met de Maas.

De Kraaijenbergse Plassen

De Kraaijenbergse Plassen zijn ontstaan als gevolg van zand- en grindwinning. Een prachtig natuurgebied van circa 475 hectare. De diepte van Kraaijenbergse plassen varieert van enkele meters tot zo’n 35 meter. De meeste plassen hebben een brede oeverzone van ongeveer 4 tot 6 meter diep. Daarna daalt het geleidelijk af tot een diepte van ongeveer 20 m. Op deze diepte vind je veel putten die tussen de 30 en 35 meter diep zijn. Doordat hier jarenlang gezogen is, heeft de plas een prachtig bodemverloop waarbij de bodem vrijwel helemaal schoon is. Het water op de plas is glashelder wat het vissen extra mooi maakt, zo zie je bij het werpend vissen op snoek de vissen al van ver volgen of je ziet ze tijdens het drillen al ver van tevoren richting het oppervlak komen. De Kraaijenberge Plassen kent een mooi bestand aan snoek en baars. Daarnaast is karper en diverse witvis ook goed te vangen.

Zodra het voorjaarszonnetje tevoorschijn komt en de watertemperatuur iets omhoog gaat, trekken de roofvissen langzaam richting het ondiepe om zich klaar te maken voor de paai. In deze maanden kun je dan ook perfect de ondieptes afvissen op snoek met jerkbaits of shads. In de zomer is het roofvissen op de plas behoorlijk lastig omdat er veel speltaas aanwezig is en de vis behoorlijk verspreid ligt. In deze maanden maak je daarom ook de meeste kans op de Maas. In de herfst kun je op de plas prima terecht voor roofvis. Vind de aasvis en je vindt de rovers. Aangezien de plas een aardig oppervlakte heeft en de vis verspreid ligt is het niet altijd even makkelijk om de vissen te vinden. In de winter is  het moeilijker vissen op de Kraaijenbergse plassen. Omdat de plassen dieptes bereiken van 30m plus. De vissen duiken dan naar beneden zodra het echt kouder begint te worden. Wel is de baars nog prima te vangen tegen de taluds die naar het diepe lopen.

Vissen op de Maas

De Kraaijenbergse plassen staan in directe verbinding met de Maas. Vanuit deze prachtige plas vaar je in enkele minuten de Maas op waar je perfect terecht kunt om te vissen op snoekbaars, baars, snoek en niet te vergeten meerval. Voor ieder wat wils! Ook zijn er diverse mogelijkheden voor de karpervissers. In de zomermaanden maak je daarom ook de meeste kans op de Maas zelf. Op de Maas kun je vaak zeer relaxt vissen aangezien er bijna geen stroming staat en weinig schepen varen. Het mooie van het vissen op de Maas is dat het altijd een verassing is wat je haakt. De snoekbaarzen zijn hier namelijk ook niet vies van een shad, plug of jerkbait. Wanneer de Maas in het najaar begint te stromen kun hier prima op snoekbaars vissen. Hierbij vang je doorgaans prachtige maatse snoekbaarzen. Het voordeel van deze visserij op de maas is dat er niet heel veel kribben en nevenwateren zijn waardoor je vrij snel kunt achterhalen waar ze liggen.

Vergunning

Om hier te mogen vissen heb je de VISpas nodig. Plassen 1/2/3/4/7 en 8 mogen bevist worden met de VISpas. Voor plas 9 heb je een extra vergunning nodig. Deze kan gekocht worden bij Jumbo supermarkt in Cuijk of Betervissen in Boxmeer. De kosten hiervoor zijn 5 euro. Op plas 5 is het verboden om te vissen.

Faciliteiten

 • Animatieteam
 • Badlinnen (tegen betaling)
 • Bedlinnen (tegen betaling)
 • Boot verhuur
 • Douche
 • Fiets verhuur
 • Kindvriendelijk
 • Koelkast
 • Koffiezetter
 • kookplaat
 • Restaurant
 • Snackbar
 • Speeltuin
 • Steiger
 • Tuinmeubilair
 • Wifi

Boot

 • Huur
 • Mogelijkheid eigen boot

EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen ligt in een bosrijke omgeving. Forten, kastelen en vestingen zijn in de directe omgeving te ontdekken. Resort De Kraaijenbergse Plassen is een nieuw vakantiepark in ontwikkeling. Hierdoor vinden er bouwwerkzaamheden plaats. Het vakantiepark is ook per boot bereikbaar. Aan de kinderen is er ook gedacht, in de zomervakantie bieden ze een Kinderanimatie programma. De Wifi op park is gratis, houd er wel rekening mee dat het resort in het buitengebied ligt. Boten zijn ook te huur op het park, deze liggen in de haven van Resort. Bij de receptie kun je de boten ter plekke reserveren. Op het park zelf is ook een trailerhelling beschikbaar voor je eigen boot. De woningen Velthorst 6, Hackfort 6 en Pavilion 6 liggen aan het water en beschikken over een eigen steiger. Exterieur en interieur kunnen per boeking verschillen.

Staatsbossen Sint Anthonis

In de Staatsbossen bij Sint Anthonis, een fantastisch te ontdekken natuurgebied dat bestaat uit bos, heide en zandverstuivingen, vind je diverse mooie fiets- en wandelroutes.

Zoo Parc

Als een echte ontdekkingsreiziger verken je in ZooParc Overloon de gebieden waar cheeta’s, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven.

Nijmegen

Of je nu van cultuur, natuur, winkels of een hapje en drankje houdt, Nijmegen heeft voor ieder wat wils.

Amusementspark Tivoli

Beleef een onvergetelijk dagje uit in Amusementspark Tivoli en laat de superleuke attracties én speeltoestellen, een spetterend entertainmentprogramma en het lekkere eten je meenemen naar een echt kinderparadijs.

Burgers’ Zoo

Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers’ Zoo!

Geef een reactie

Go to Top