De Grote Goitzschesee Resort Goitzsche

De Grote Goitzschesee is één van de meest visrijke wateren van Duitsland. Het is een eldorado voor vissers, naast de grote en dikke snoekbaarzen, snoek, baars en meerval zijn hier ook karper, zeelt en witvis te vinden.

Beboste omgeving Nachtvissen

De Grote Goitzschesee

De Grote Goitzschesee (afgekort Goitzsche) maakt deel uit van ’s werelds grootste landschapskunstproject en één van de meest visrijke wateren van Duitsland. Het meer van 1332 hectare is een eldorado voor vissers en staat tot ver buiten de staatsgrenzen van Saksen-Anhalt bekend om het enorme visbestand. Naast grote dikke snoekbaarzen, snoek, baars en meerval zijn hier ook karper, zeelt en witvis in overvloed te vinden. De Grote Goitzschesee werd ooit overspoeld door de rivier de Mulde, wat waarschijnlijk de reden is voor de grote overvloed aan vis. Vissen op de Grote Goitzschesee is het hele jaar door toegestaan. Nachtvissen is ook mogelijk in het meer. Zowel voor de kant als de bootvisser valt er genoeg te vangen. Vanaf de kant bereik je een gemiddelde diepte van 4 tot 6 meter. Naast slepend vissen zijn vele andere technieken toegestaan, zoals spinvissen en bodemvissen. Zowel bij het vissen vanaf de kant als vanaf een boot worden bijzonder goede visresultaten behaald, waarbij alleen bepaalde oevergebieden worden vrijgegeven om te vissen. Roei en boten met elektromotoren zijn toegestaan. Rondom het meer liggen verschillende gratis te gebruiken trailerhellingen.

Vergunning

De vergunning is eenvoudig online te bestellen op hejfish.

Faciliteiten

 • Afwasmachine
 • Bbq
 • Douche
 • Koelkast
 • Koffiezetter
 • kookplaat
 • Magnetron
 • Speeltuin
 • Steiger
 • Strand
 • Tuinmeubilair
 • TV
 • Watersporten
 • Wifi

Boot

 • Elektro-motor
 • Mogelijkheid eigen boot

Resort Goitzsche

Door de centrale ligging direct naast het natuurgebied biedt het de unieke mogelijkheid om direct aan het water kamperen te beleven en te genieten van veel vakantiegevoel. Goitzsche Resort biedt woonboten en vakantiehuizen in Bitterfeld, Saksen-Anhalt. Het resort beschikt over een privéstrand met watersportfaciliteiten, gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. Sommige accommodaties zijn voorzien van airconditioning en beschikken over een zithoek met een flatscreen-tv. Sommige eenheden hebben ook een keuken met een vaatwasser, een magnetron en een broodrooster. De inrichting verschilt per accommodatie.

Vanaf je woonboot mag je niet vissen, net daarnaast wel. Zie de waterkaart onder de foto’s.

De omgeving biedt tal van gastronomische restaurants van typisch Saksische specialiteiten tot exotische, mediteraanse of oosterse gerechten.

Vlinderpad in het Goitzsche Woud

Het vlinderpad in het Goitzsche Woud nodigt niet alleen uit tot idyllische wandelingen door de rijke flora en fauna van Saksen-Anhalt, maar heeft ook een zeker educatief mandaat. Op het ongeveer 300 meter lange pad geven 18 betonnen panelen met foto’s en teksten informatie over de vlindersoorten die in het Goitzsche-gebied voorkomen.

Level tower

De vlakke toren is een ander architectonisch kenmerk in Saksen-Anhalt en werd oorspronkelijk gebouwd als een monument. Tegenwoordig is het echter eerder een symbool van de beeldverandering van het voormalige mijnlandschap en trekt het als uitkijktoren duizenden bezoekers. Want de 26 meter hoge niveautoren staat niet zomaar ergens midden in het landschap, maar drijft op het oppervlak van de Goitzschesees en is te bereiken via een 200 meter lange pontonbrug.

MS Reudnitz

Het 130 jaar oude platbodemschip MS Reudnitz werd oorspronkelijk gebouwd voor cruises in het Nederlandse zeegebied, maar werd in 1972 helaas het slachtoffer van een brand. In de daaropvolgende jaren werd het wrak gerestaureerd in de stijl van een pompeus Nederlands staatsjacht en werd het interieur gemoderniseerd. De MS Reudnitz is weer in gebruik sinds 1991, maar nu als een modern charterschip, waarop bijna dagelijks tochten over de Goitzsche worden aangeboden.

Geef een reactie

Go to Top