Appartement Edersee

De Edersee is hét roofvisparadijs van Duitsland. Prachtige visstekken met veelbelovende vismogelijkheden. Door enorme diversiteit aan vissoorten en de vele kapitaalvangsten geniet de Edersee een uitstekende reputatie.

Dicht bij huis Prachtige omgeving

De Edersee

Met ongeveer 12 km² is de Edersee het op een na grootste stuwmeer en een van de meest visrijke wateren van Duitsland. De maximale diepte is 42 meter, en de hele oever is vrij toegankelijk. Door enorme diversiteit aan vissoorten en de vele kapitaalvangsten geniet de Edersee een uitstekende reputatie. Door het grote voedselaanbod groeien de roofvissen bijzonder goed. Snoeken van ruim 30 pond, en snoekbaarzen over de 20 pond worden regelmatig gevangen. In de Edersee kun je met succes vissen op snoek, snoekbaars, forel en meerval. Ook voorn, brasem, rietvoorn, karper, vlagzalm en kopvoorn zijn aanwezig, maar in mindere mate dan de roofvissen. Aan de Oostzijde vind je vele steile taluds en aan de andere kant juist meer zand. Het waterpeil kan enorm schommelen, 15 tot 25 meter is heel normaal. Dit gebeurt meestal in de herfst en hierdoor is het niet ongebruikelijk dat de vis wordt gevangen op een diepte van meer dan 20 meter. Vanaf half november tot eind november begint het waterpeil meestal weer te stijgen, het koudere en dus zwaardere zoete water zakt naar beneden. Hierdoor trekt de vismassa zich terug in ondiepere gebieden tussen de 8-15 meter. In het voorjaar en in de zomer tref je in de ondiepte gedeeltes behoorlijk veel vegetatie aan. De meest gebruikte technieken op de Edersee zijn spinvissen, trollen en verticalen. De laats genoemde is hier de meest effectieve methode om op snoekbaars te vissen. Een mooie hotspot om op snoekbaars te vissen is rondom het liefdeseiland, deze ligt pal tegenover de vakantiewoning.

Regels

Het gesloten seizoen voor snoekbaars en karper is van 15/03 t/m 31-05 en voor snoek 1/2 t/m 15/04.

Je mag tussen 16/4 en 30/9 vissen met een roeiboot op de Edersee. Vanaf 1/10 tot 31 januari is een elektroboot toegestaan.

Nachtvissen is verboden!

Visvergunning

De visrechten vallen onder de vereniging van het natuurpark Kellerwald-Edersee. Je kunt dagkaarten en weekvergunningen online bestellen op Kellerwald-Edersee. Om het meer vind je verschillende uitgiftepunten waar je ook een vergunning kunt kopen.

 

Faciliteiten

 • Afwasmachine
 • Badlinnen
 • Bbq
 • Bedlinnen
 • Douche
 • Kinderbed
 • Koelkast
 • Koffiezetter
 • kookplaat
 • Magnetron
 • Oven
 • Tuinmeubilair

Boot

 • Elektro-motor
 • Huur (nabij gelegen dorp)
 • Mogelijkheid eigen boot

Het appartement vind je op een rustige locatie temidden van de idyllische natuur. En is direct gelegen aan het schitterende Edersee. Er zijn 2 slaapkamers waarvan 1 kamer met een stapelbed en de andere een 2 persoonsbed. De keuken is voorzien van alle gemakken. Buiten zijn diverse speelmogelijkheden voor de kinderen, deze worden gedeeld met eventuele andere gasten. Je hebt je eigen prive terras met bbq en tuinmeubelen. Kosten voor het opladen van elektrische of hybride auto’s (indien mogelijk) zijn altijd naar verbruik en worden apart berekend

Boomtoppenpad aan de Edersee

De Edersee Baumkronenweg in het mooie Hessen is een van de meest opwindende excursiebestemmingen voor het hele gezin die Hessen te bieden heeft.

Zomerrodelbaan Edersee

Supertof attractiepark met onder andere: Lasegamen, quad rijden, trampolines, dieren aaien en een giga schommel!

Edersee maïs doolhof

Het doolhof van maïs is ecologisch afbreekbaar. Van juli tot oktober bieden wij ze een unieke en gevarieerde excursie-ervaring.

Wildpark Edersee

Ervaar inheemse wilde dieren van dichtbij, fascinerende uitzichten op de Edersee en een roofvogelshow in een onvergelijkbare omgeving. Het ongeveer 80 hectare grote Wildpark maakt deel uit van het Kellerwald-Edersee National Park. Daar ontmoet je diersoorten zoals wolf, lynx en bizon in grote verblijven. Edelherten en damherten lopen zelfs vrij rond in het park

Geef een reactie

Go to Top