Ferienhaus am Pilsensee

Vanuit dit vakantiehuis aan de Pilsensee kunt je vissen op mega snoeken, snoekbaars, karper en forel!

Beboste omgeving Boot te huur Direct aan het water Steiger

De Pilsensee

De Pilsensee maakte vroeger deel uit van de Ammersee, maar beide zijn door verlanding van elkaar gescheiden. Tegenwoordig is het verlande deel moerasgebied. De Pilsensee is erg helder en heeft een rijke planten groei onder en langs het water. Het heeft een oppervlakte van 19 km2, een omtrek van 6,5 kilometer, is lang gerekt en heeft een maximale breedte van ong. 1000 meter. Het meer is grootendeels tussen de 3 en 7 meter diep, met een maximale waterdiepte van 18 meter en de bodem is vrijwel overal hard. Het water heeft een rijke visstand, waarbij de roofvis de overhand heeft. Snoek, snoekbaars, baars, forel, roofblij en meerval groeien uit tot ware monsters! Snoeken van 120 cm worden hier geregeld gevangen, zo ook snoekbaars tegen de 10 kg! Meerval en karper zit er niet veel, maar karpers van 20 kg+ zijn geen zeldzaamheid. Verder bevat dit meer een goed bestand aan witvis met vooral hele grote brasem.

De Ammersee

De Ammersee ligt in het Duitse Beieren en behoord zeker tot één van de mooiste meren uit de omgeving! Het water is een 46 km2 groot en helder bergmeer, 16 km lang en 6 km breed, met een rijke groei aan waterplanten en een goed visstand. De gemiddelde diepte bedraagt 37,8 meter en de maximale diepte is 81 meter. Door de grootte en het bodemverloop wat typisch is voor een bergmeer, is het niet eenvoudig om hier grote aantallen vissen te vangen. Desondanks worden er ieder jaar zeer grote, zware snoekbaarzen, snoeken en baarzen gevangen. Karpers van ruim over de 20 kg komen elk jaar wel op de kant. Daarnaast zwemt er voorn, zeelt, forel, roofblij, meerval en zelfs kwabaal! Er zijn flink wat bootverhuurbedrijfjes aan het meer. Het loont om bij meerdere van hen eerst naar prijzen te informeren want deze lopen aardig uiteen! Vanwege de grootte van het water is het misschien prettig om met een visgids op pad te gaan. Hiervan zitten er enkele in de buurt.

Vergunning

Het water is openbaar, wat inhoud dat er een visvergunning gekocht moet worden van de gehele omgeving (jaarvergunning), of een vakantie vergunning. Deze zijn te koop op de camping bij Am Pilsensee 2 82229 Seefeld.

Faciliteiten

 • Afwasmachine
 • Badlinnen
 • Bedlinnen
 • Boot verhuur
 • Douche
 • Fietsen
 • Kajak
 • Koelkast
 • Koffiezetter
 • kookplaat
 • Ligbad
 • Oven
 • Steiger
 • Stofzuiger
 • TV
 • Vriezer
 • Wasmachine
 • Waterkoker
 • Wifi

Boot

 • Huur (nabij gelegen dorp)
 • Mogelijkheid eigen boot

Het vakantiehuis grenst direct aan de Pilsensee en heeft een woonoppervlak van 80 m2 en is geschikt voor maximaal 5 personen. Het heeft een tuin met een eigen aanlegsteiger. De bosrijke omgeving biedt een unieke en rustige vakantie-ervaring. Het huisje heeft 2 verdiepingen. De bovenste verdieping heeft een gecombineerde woon / slaapkamer met een tweepersoonsbed en een wijds uitzicht over het meer. Op de begane grond bevindt zich de andere slaapkamer met een tweepersoonsbed en de keuken en badkamer met wastafel en ligbad. Het huis heeft ook een slaapbank. Tuinmeubilair is aanwezig op het terras.

 

Ammersee is gelegen in het Duitse Beieren. Beieren is een bosrijk gebied waar de natuur en cultuur liefhebber een hoop kan beleven. De hoofdstad van Beieren is München, een bruisende grote stad vol winkels, restaurants en historische bezienswaardigheden. Munchen is vanaf het huisje makkelijk en snel bereikbaar via de snelweg. Zoek je toch liever de rust op? De omgeving kent prachtige wandel en fietstochten door de bossen van Beieren, langs smalle kronkelende beekjes. Wilde dieren zoals herten of everzwijnen zijn hier geen uitzondering. Om en op het meer zelf is ook nog een hoop te doen. Laat je rondvaren op een rondvaart boot, of huur zelf een bootje en ga op pad! Langs de oever zijn vele strandjes waar overdag lekker gerecreëerd kan worden.

Bavaria Filmstadt

De bestemming Bavaria Filmstad biedt een veelvoud aan mogelijkheden om de wereld van Film & TV te ontdekken. Eens door fantasieën gevlogen, op de rug van een echte geluksdraak.

Zoo Augsburg 

De dierentuin van Augsburg zit vol! Wat gebeurt er achter de schermen van de dierentuin? En hoe ziet het leven van alledag eruit in de “Zoo School”? Veel opwindende ervaringen wachten op de gasten.

Wildpark Poing

Zoek vreugde en ontspanning in een betoverende wereld die bossen, wild en mensen combineert. Als je tijd en geduld hebt, onthult een speciaal bos geheim zich aan jou. Vanaf de paden kun je alles beleven en zien.

Zoo Hellabrunn

De dierentuin van Hellabrunn, opgericht in 1911, is een van de meest gerenommeerde, wetenschappelijk beheerde dierentuinen in Europa. In een uniek natuurlijk paradijs in het beschermde natuurgebied van de Isarauen leven meer dan 19.000 dieren van meer dan 750 soorten.

Freizeitpark Ravensburger

Spieleland

Avontuur spelletjes en actie voor het hele gezin! In het pretpark tussen Ravensburg en het Bodenmeer kan het hele gezin onvergetelijke momenten samen doorbrengen: de waterweg met het nijlpaard beklimmen of avontuurlijk met Captain Bluebear gaan. Er zijn meer dan 70 attracties verspreid over 25 hectare in acht themawerelden!

Bowling Island

De moderne bowlingbaan in Andechs-Rothenfeld heeft hoogwaardige apparatuur waardoor het hart van elke bowler sneller klopt.

Kaltenberger Knights Tournament

Laat ons je meenemen naar een fantastische, boeiende en ontroerende wereld. Zodra je de poort naar het middeleeuwse festival bent gepasseerd, is er nog nooit zoiets als: jezelf onderdompelen in een fantastische wereld van narren en dwazen, marketeers en minstrelen, ridders en ambachtslui. Met veel aandacht voor detail wordt een middeleeuwse ervaring opgevoerd, om mee te doen en te kijken, te proberen en verbaasd te zijn over uitnodigingen en ontvoeringen.

Skyline Park

Pure adrenaline in het pretpark in Bad Wörishofen. Trillingen, polssnellen, ademloze spanning en een aangenaam-angstaanjagende tinteling in het hele lichaam – Actievrienden zullen hun geld krijgen in het Allgäu Skyline Park.

Freilichtmuseum Glentleiten

Topattracties in Opper-Beieren en Allgäu

Zugspitze Gezinnen en minder ervaren skiërs voelen zich comfortabel op de overwegend gemakkelijk tot middelzware hellingen. Ski Dwarves kunnen de helling ABC leren. Geniet van een panorama dat wordt beschouwd als een van de mooiste in de noordelijke Alpen.

 

Geef een reactie

Go to Top