Rukajärvi lapland

Max. aantal personen: 2

Staat dit ook op jouw bucket list? IJsvissen in Lapland? Verblijf in de prachtige nieuwe glazen villa’s aan de oever van het Rukajärvi-meer, een zeer bijzondere ervaring!

Bijzonder IJsvissen Kleinschalig Noorderlicht

IJsvissen

Op zoek naar een traditionele excursie in het pure noorden van Scandinavië? Overweeg dan ijsvissen in Lapland! Voor Finnen is dit de weekendactiviteit. Kun je het je al voorstellen? Met een handboor, een touw en een stuk aas op weg naar een bevroren meer. Er zijn verschillende vissen die worden gevangen tijdens het ijsvissen. De meest voorkomende vangst is snoek. Als er tijdens het ijsvissen een mooie vangst uit het water getakeld wordt maakt de gids deze vaak meteen al klaar (forel). Een kampvuur is zo gemaakt en de vis wordt vers gebakken. Het kan niet onder woorden worden gebracht hoe bijzonder het is. Ijsvissen is iets wat je voor jezelf moet ervaren voordat je het serene gevoel kunt begrijpen.

Faciliteiten

  • Douche

Prijs inclusief

  • Retourvlucht
  • Sneeuwscootersafari

Boot

  • Geen

De knusse glasvilla is voorzien van een eet/zitgedeelte met keukenhoek, badkamer met douche, toilet en haardoger. Het tweepersoonsbed is onder een groot glazen dak geplaatst, zodat je als het donker is bij heldere hemel vanuit je bed het noorderlicht kunt zien dansen of naar de sterren kunt kijken. De inrichting is modern Fins design en biedt alles wat je nodig hebt voor een comfortabel en romantisch verblijf. Gratis gebruik van badjas en slippers. Ontbijt en diner worden geserveerd op loopafstand van het huisje in restaurant Iisakin talo of Kontioluola. Je waant je hier in een prachtig winterwonderland terwijl je door het besneeuwde bos loopt naar het romantisch verlichte restaurant. Wil je toch eens het café in? Dan neem je een taxi die je in tien minuten naar het skidorp Ruka brengt. Bovendien rijdt er 3 keer per dag een bus van Iisakki Village naar Ruka (ochtend, middag en avond) waar je voor € 3 per enkele reis gebruik van kunt maken.

Deze reis bied verschillende verblijfsduren aan. Vanaf 3 nachten tot ruim 1 week.

IJsvissen

Op sneeuwschoenen ga je over het bevroren meer opzoek naar een mooi plekje om een gat te boren in het ijs. Dan gaan de hengels uit en is het wachten op goed geluk.

Sneeuwscootersafari

Maak kennis met het indrukwekkende Lapse landschap tijdens een sneeuwscootersafari. Een geweldige belevenis voor jong én oud! De introductietocht is bij de reis inbegrepen. Je rijdt met 2 personen per scooter en onderweg is er mogelijkheid om van bestuurder te wisselen.

Huskytocht (10 km)

Leer het leven van de husky’s kennen! Na een korte instructie ga je per tweetal een huskytocht door de bossen en over meren van ca. 10 km maken. Het programma is inclusief koffie met snack.

Geef een reactie

Go to Top