Finland

Vissen in het ongerepte noorden! Finland bestaat uit een doolhof van meren, rivieren, kanalen en eilanden. Het landschap wordt afgewisseld met bossen en bergen. De meren zijn verspreid over heel Finland, maar vooral het oosten is erg waterrijk. Je zult versteld staan van de natuurlijke schoonheid hier en onmiddellijk ervaren waarom Finland “het land van duizend meren” wordt genoemd. Kom tot rust in de unieke wilde natuur vanuit je vakantiehuis in Finland. Naast rust en stilte kunt je er natuurlijk fantastisch vissen! De talrijke bruisende rivieren, stroomversnellingen en meren vormen een adembenemende omgeving om te vissen. Wandel langs bosrivieren en meren, stop af en toe om je hengel uit te werpen en breng dan een enorme zalm of snoek binnen. Het kristalheldere water staat garant voor een onvergetelijke Noordse vis- ervaring.

Snoekvissen

Snoek komt in alle wateren voor. Er wordt hoofdzakelijk met werphengel en sleepvissen op snoek gevist. Het visseizoen begint in mei en duurt doorlopend tot november. Op snoek wordt gevist met verschillende pluggen, lepels, spinners, jerks en jigs. De snoeken hier bijten graag op: verzwaard kunstaas, vliegen en bijna alle soorten kunstaas. Hoewel veel vissers de voorkeur geven aan vrij korte, dikke pluggen, zijn grote 13-18 cm lange pluggen het populairst voor het vangen van grote snoeken. Goede werpplekken in de zomer zijn rietvelden en ondiepten, waar fonteinkruid en andere waterplanten voorkomen.

visvakantie lapland

Rukajärvi lapland

FinlandFinland, Lapland

Staat dit ook op jouw bucket list? IJsvissen in Lapland? Verblijf in de prachtige nieuwe glazen villa’s aan de oever van het Rukajärvi-meer, een zeer bijzondere ervaring!

Bekijk details
vissen in finland

Simojoki Ranua

FinlandFinland, Lapland

Dit huisje is een schitterende kleine blokhut in de middenloop van de zalmrivier Simojoki in zuidelijk Fins Lapland.

Bekijk details