Weerribben Villapark Waterstaete

 

Midden in de Weerribben ligt het luxueuze Villapark Waterstaete verdeeld over drie schiereilanden en omringd door water en ruige natuur.

Kleinschalig Luxe Rust & Ruimte

Nationaalpark De Weerribben

Dit prachtig natuurgebied ligt ten noordwesten van de provincie Overijsselin de gemeente Steenwijkerland. De Weerribben is een uniek viswater waar je omringd wordt door ruige natuurHet hele gebied is 3500 ha groot laagveenmoeras en werd gecreëerd door turfwinning en rietsnijdenVoor vele natuurliefhebbers is de Weerribben een bijzonder gebied door de nogal zeldzame planten en dieren. Zo kan je er otters, bunzingen en bijvoorbeeld de Roerdomp tegenkomen. Het gebied is een echt laagveenmoeras en dat betekend helder water met een wat donkere, doorzichtige kleur. In het gebied ligt een grote diversiteit aan wateren en visstekken. Zo zijn er vaarten, plassen, petgaten en langgerekte veenputten. Vele petgaten mogen niet bevist worden en voor die gaten worden dan ook geen vergunningen verstrekt. Een tweetal petgaten nabij Ossenzijl zijn wel bevisbaar, maar dan moet er een dagvergunning aangeschaft worden, of je moet lid zijn van de aangesloten vereniging. Vrijwel alle vaarten en sloten zijn ook goed van af de kant te bevissen. Via de kanten kan je dan ook goed vele kilometers afleggen en vele visstekken afvissen.  

Visbestand en vangsten.

Ruisvoorn en Blankvoorn zijn zeer goed te vangen in de Petgaten, alhoewel de Blankvoorn ook veel te vinden is in de vaarten. Deze vissoorten dienen samen met de talrijke brasems als prooivis voor de (grote) snoek en snoekbaars die er leven. De laatste soort in iets mindere mate dan snoek en baars, maar vaak wel groot formaat. Naast deze populaire vissoorten leeft er ook Pos, Zeelt en Kolblei. Het karperbestand is ook goed te noemen, al kan het soms even tijd kosten ze te vinden. Er is een goede kans op zeer grote exemplaren over de 20 kg. 

Vergunning

Vrijwel alle vaarten zijn opgenomen in de lijst met landerlijke viswateren. In deze viswateren mag worden gevist door de houder van een geldige VISpas.

 

Faciliteiten

 • Afwasmachine
 • Bedlinnen
 • Boot
 • Broodjesservice
 • Douche
 • Fiets verhuur
 • Koelkast
 • Koffiezetter
 • kookplaat
 • Ontbijt service
 • Steiger
 • Tuinmeubilair
 • TV
 • Wifi

Boot

 • Inbegrepen

Villapark Waterstaete

Op het park zijn verschillende type watervilla’s te huur, van 4 t/m 12 personen. Alle woningen zijn luxueus uitgerust en voorzien van alle gemakken. Vanaf maart tot 31 Oktober zit bij de huurprijs een sloep inbegrepen. Vanuit deze watervilla’s vis je vanuit je tuin, of vaar met de sloep de weerribben rond.

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Het klimbos beschikt over 4 verschillende parcours met totaal 51 verschillende hindernissen, 697 meter aan parcoursen tot maar liefst 9 meter hoog! De vier parcours zijn zo aangelegd dat zowel de beginnende- als gevorderde klauteraars hier van een bijzondere ervaring kunnen genieten.

Prison Break Paasloo

Durf je een ultieme ontsnappingspoging te wagen? Samenwerken met je medegevangenen is vereist. Als het lukt om uit de bus te ontsnappen lijkt een vlucht door het aangrenzende bos de beste optie….

Kuinderbos

Het Kuinderbos is het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder. Het bos is een thuishaven van een legio bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren, waaronder de boommarter.

Blokzijl

Blokzijl is nu niet alleen bekend van haar haven en schitterende natuur, ook het befaamde restaurant Kaatje bij de Sluis zette Blokzijl als gastronomisch dorp op de kaart. Daarnaast is Blokzijl ook bekend vanwege de muzikale evenementen aan het begin en einde van het vaarseizoen.

Vestingstad Steenwijk

Steenwijk is een vestingstadje nabij Nationaal Park Weerribben Wieden, Giethoorn en Ossenzijl in Overijssel.

Wandelen en fietsen in de Weerribben, Giethoorn en omgeving

De omgeving van villapark de Weerribben leent zich uitstekend als de perfecte setting voor wandel- en fietsliefhebbers.

Geef een reactie

Go to Top