Weerribben Giethoorn

Max. aantal personen: 5

Prachtig gelegen vakantiehuis aan de weerribben in het hart van Giethoorn.

Direct aan het water Prachtige omgeving

Het viswater is van een zeer goede kwaliteit omdat er voor wordt gezorgd dat zo min mogelijk overbemest water in het gebied wordt gelaten. Het gebied is een echte laagveenmoeras en dat betekend helder water dat wat donker aanziet door de veenbodem die via het heldere water doorschijnt. Het heldere water biedt ook enkele uitdagingen, omdat de vis nog wel wat voorzichtiger en schuwer is door het heldere water, moet je alles uit de kast halen om de vis te verleiden. In het gebied liggen vele soorten viswater en visstekken. Zo vind je er petgaten, langgerekte veenputten waar de “Moer” uit werd gebaggerd om te drogen als turf. Vele petgaten mogen niet bevist worden en worden dan ook geen vergunningen voor verstrekt.Er zijn een tweetal petgaten nabij Ossenzijl die wel bevisbaar zijn waar je echter een dagvergunning voor moet halen of lid moet zijn van een van de verenigingen die zijn aangesloten bij federatie NWO-ZWD. Naast de petgaten zijn er ook de vaarten waarvan er een aantal een behoorlijke breedte hebben en geen bootroutes door heen lopen. Dat zijn de vaarten, het Heers, het Meentegat en ‘t Jurries.In de Weerribben kom je ook ook bijzondere vissen tegen als de Bittervoorn, tiendoornige stekelbaars en riviergrondel. Bijzondere soorten die je wellicht niet direct tijdens het vissen zult vangen maar toch zijn ze er.  Overigens is de Bittervoorn een beschermde vissoort en aangewezen in de flora- en faunawet.

Weet je de visstekken te vinden, dan kan je goede vangsten boeken met het vissen op Ruisvoorn en Blankvoorn. Deze vissen kan je met name in de Petgaten verwachten hoewel de blankvoorn ook goed vertegenwoordigd is in de vaarten. Een andere vis die je tegenkomt in de Petgaten is de snoek die hier ook zeker een respectabele afmeting kan bereiken.Verder kom je ook de brasem tegen en van de rovers kun je Baars en Snoekbaars verwachten. Snoekbaars is misschien niet een vis waar je grote aantallen van kunt vangen maar verwacht zeker wel grote snoekbaars. Verder is in de Weerribben een goed bestand aan vissoorten als Kolblei, pos en zeelt.

 

Faciliteiten

 • Bbq
 • Boot verhuur
 • Douche
 • Koelkast
 • Koffiezetter
 • kookplaat
 • Ligbad
 • Magnetron
 • Oven
 • Rookvrij
 • Steiger
 • Tuinmeubilair
 • TV
 • Vaatwasser
 • Wasmachine

Boot

 • Huur

Prachtig vijf persoons luxe vakantiehuis in hartje Giethoorn, een karakteristiek waterdorp in de Kop van Overijssel. Het vakantiehuis kenmerkt zich door de directe ligging aan het water. Trek eropuit met de boot en geniet in de waterrijke omgeving van natuurgebied De Weerribben-Wieden. Buiten het vakantiehuis kunt u heerlijk relaxen op het terras en genieten van het geweldige uitzicht over het uitgestrekte natuurgebied van de Weeribben. Een uniek stukje Nederland!

Tijdens je verblijf kun jeeen boot met buitenboordmotor huren voor een kleine vergoeding van EUR 85 per weekend, EUR 125 per midweek en EUR 175 per week.

Giethoorn is het watersportcentrum van de Kop van Overijssel en kent meer waterwegen dan reguliere wegen. De hoge bruggen, honderden vonders, de rietgedekte boerderijen met prachtig onderhouden tuinen en de bekende Gieterse Punter bouwen het typische dorpsbeeld van dit “Groene Venetië”

De Wieden en het nabijgelegen natuurgebied De Weerribben hebben dezelfde waterhuishouding en vormen samen het grootste en belangrijkste aaneengesloten laagveenmoerasgebied in Noordwest-Europa: Nationaal Park Weerribben-Wieden. Bijzonder door zijn uitgestrektheid, de vele meren en rijkdom aan planten en dieren zoals de zeldzame grote vuurvlinder. En tussen het riet houden de roerdomp, karekiet en de rietzanger zich schuil.

In het zomerseizoen kunt u uw verblijf combineren met bijzondere evenementen in de regio zoals gondelvaarten, bloemencorso’s, muziekfestivals, jaarmarkten, opening/sluiting vaarseizoen en zeilwedstrijden. In de wintermaanden zijn Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden een van de mooiste schaatsgebieden in Nederland met prachtige tochten, waaronder de klassieke Nederlandse Venetië-tour. Naast de vele mogelijkheden voor watersport, heeft Giethoorn ook verschillende musea, galerijen, gezellige winkels en restaurants met terrassen aan de gracht.

Geef een reactie

Go to Top