Vinkeveense plassen eiland hut

Vis vanaf je eigen prive eiland op de Vinkeveense plassen. Schitterend gelegen met een grote variatie aan verschillende vissoorten zoals karper, baars snoek en snoekbaars.

Bijzonder Kleinschalig Rust & Ruimte

De Vinkeveense plassen

De Vinkeveense Plassen zijn ontstaan door het afgraven van veen. Dat werd gedroogd tot turf. De Vinkeveense Plassen zijn verdeeld in drie plassen: de Kleine Plas, de Zuidplas en de Noordplas. De hut ligt aan de Noordplas op een eigen eilandje. Het gebied heeft een unieke flora en fauna en herbergt vele zeldzame planten, vissen, reptielen, vogels en andere dieren. Overhangende bomen met diepe en ondiepe gebieden. Lelievelden, grote gebieden met wier en plateaus met mosselbanken tref je allemaal op de Vinkeveense plassen. De diepte van de plas is +/- 60 meter, de bodem is zacht en in de ondiepere gedeeltes hard. Het water is kraak helder en in de zomer kan het druk zijn met watersporters, voor de karpervisser is toplood dan ook aan te raden. Nachtvissen en voerboot zijn beide toegestaan.

Vergunning

Om te vissen op de Vinkeveense Plassen is een visvergunning vereist. Deze is verkrijgbaar voor een dag, week of jaar. Nachtvissen is alleen toegestaan met een speciale vergunning. De diverse visvergunningen zijn verkrijgbaar bij Café ’t MeertjeVVP Verhuur en Hengelsport De Ronde Venen in Vinkeveen. De Vinkeveense plassen vallen niet onder de VisPas!

Faciliteiten

  • Badlinnen
  • Bedlinnen
  • Boot verhuur
  • Douche
  • Koelkast
  • kookplaat
  • Steiger

Boot

  • Huur
  • Mogelijkheid eigen boot
  • Voerboot toegestaan

Basic hut geschikt voor 2 personen. Je parkeerd de auto bij de jachthaven in Zwier en in 10 minuten vaar je naar het prive eilandje. Het eiland is 10×60 meter en heeft geen stroom of waterleiding. Je kookt op gas en er is een minikoelkast en een barbecue. Er is een toilet en een simpele (warme) buitendouche. Handdoeken, theedoeken, beddengoed, badhanddoeken, badjassen, toiletartikelen, suppboards, barbecue, brandhout, kolen en voldoende drinkwater aanwezig. ‘S avonds verlicht je het eiland met olielampen, kaarsen, fakkels, vuurplaats en lampen op zonne-energie. je slaapt in een 2 persoons bed van 160-200 m. Je kunt je eigen boot meenemen, maar je kunt ook een klein 2 persoons bootje huren voor €50 per dag inclusief volle tank.

Het Van Gogh Museum

Ontdek ‘s werelds grootste collectie meesterwerken van Van Gogh met tickets voor het gelijknamige museum. De exposities zijn in chronologische volgorde, zodat je de biografie en technische ontwikkeling van de kunstenaar kunt volgen. Naast vroege en minder bekende werken, zul je enkele van zijn meest beroemde schilderijen zien, zoals De slaapkamer, De stoel van Gaugin en een schilderij uit de Zonnebloem-serie.

Grachtenrondvaart en Heineken Experience

Maak kennis met 2 beroemde bezienswaardigheden in Amsterdam: de thuisbasis van het historische bier van de stad en de kenmerkende grachten. Met een sightseeing-cruise over het water en toegang zonder wachtrij tot de Heineken Experience zul je enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de Nederlandse hoofdstad zien.

De House of Bols Cocktail & Genever Experience

Een bezoek aan House of Bols, Cocktail & Genever Experience op het Museumplein in Amsterdam, is een uniek avontuur en een onvergetelijke interactieve ervaring in de betoverende wereld van cocktails, likeuren, barkeepers en jenever. Bezoekers komen hier alles te weten over Lucas Bols, het oudste merk gedistilleerde drank ter wereld, opgericht in 1575 in Amsterdam, met zijn likeuren en jenevers waar aan het einde van de tour heerlijke cocktails van worden gemaakt.

 

Geef een reactie

Go to Top