Vänern Segmon

Max. aantal personen: 10

Dit fantastische vissershuis ligt aan het prachtige visrijke Vänern-meer. Een waar paradijs voor de echte roofvissers.

Panoramisch uitzicht Roeiboot Rust & Ruimte

Vänern

Vänern is vooral een paradijs voor de echte roofvissers. Je kunt hier namelijk alle kanten uit. Zoals het vissen in de ondiepe baaien tot het vissen op het heldere open water tussen de rotsen op de echte monster snoeken! Snoekvissen kan hier het beste in de lente of zomer, waarbij de aanpak verschilt.

Voorjaarsvisserij op snoek

De voorjaarsvisserij op snoek begint zodra het ijs gesmolten is. De vissen zijn tijdens het smelten van het ijs de baaien ingetrokken. Ze liggen te wachten in het voorjaarszonnetje tot de paai begint. Daarom kun je ze nu het beste benaderen op het ondiepe water tussen of in de buurt van de rietkragen met shads of jerkbaits. Het voordeel in deze periode is dat de vis vrij gemakkelijk te vinden is. In bijna elke baai zijn er een of meer snoeken te vangen.

Zomervisserij op snoek

Wanneer de lente voorbij is en de zon het water aanzienlijk heeft opgewarmd, begint de snoek te trekken. De meeste grote snoeken verlaten nu de ondiepe baaien voor het koelere zuurstofrijke diepe water. Daardoor kun je ze het best trollend benaderen. Uiteraard kun je ze ook werpend vangen, echter ligt de vis vaak zo verspreid dat je trollend meer water bestrijkt en zo meer kans hebt om de hotspots te vinden.

Vergunning

De kustlijn en de 5 grootste meren in Zweden, waaronder Vänern, vallen onder het zogenaamde “Free Fishing Right”, waar je de vrijheid hebt om zonder vergunning met 1 hengel per persoon te vissen. Mocht er echter toch een vergunning noodzakelijk zijn staat dit vaak bij de trailerhelling aangegeven. Bovendien kan je per SMS een vergunning voor een dag, week of maand bestellen. Meer informatie hierover vind je in de volgende link visvergunning zweden.

Voor het huis ligt een drijvende steiger wat de mogelijkheid biedt om 3 boten aan te meren. Daarnaast is er een mogelijkheid tot het huren van een polyester boot van 4.20 m inclusief een 3 pk buitenboordmotor, wat voldoende is om bij rustig weer de baaien uit te vissen.
Op Vänern zijn diverse soorten vis te vangen als, snoekbaars, baars, zalm, karper. Maar waar het bekend om staat zijn de vele en erg grote snoeken!

Faciliteiten

 • Afwasmachine
 • Bbq
 • Bedlinnen (tegen betaling)
 • Koelkast
 • Koffiezetter
 • kookplaat
 • Magnetron
 • Rookvrij
 • Sauna
 • Stofzuiger
 • Tuinmeubilair
 • Wasdroger
 • Wasmachine

Boot

 • Huur
 • Mogelijkheid eigen boot

Zeer mooi huis direct aan het Vänern-meer, voorzien van alle nodige gemakken voor een feel-good vakantie in de prachtige natuur. Geniet van het fantastische uitzicht op het water vanuit de keuken en de woonkamer. In totaal zijn er 4 slaapkamers: 5x 1persoonsbed verdeeld over 2 slaapkamers en een vide. 2x 2 persoonsbed verdeeld over 2 slaapkamers. Er zijn 2 badkamers, 1 met douche en toilet en 1 met een 3-persoons whirpool. Bij het huis is er de gelegenheid om 2 auto’s inclusief trailer te plaatsen. Er is een mogelijkheid tot parkeren verderop in overleg met de buren.

Er zijn twee locaties om je boot te water te laten:

Budavägen 2, 660 40 Segmon
Dit is een open helling wat inhoud dat je hier je boot kosteloos te water kunt laten.
De afstand van de helling tot het huis bedraagt 10.5km

Edsholmsgatan 3, 664 32 Grums
Dit is een open helling wat inhoud dat je hier je boot kosteloos te water kunt laten.
De afstand van de helling tot het huis bedraagt 9.4km

Beide hellingen zijn prima te doen met een middenklasse auto en een niet al te zware boot. Langs de twee hellingen ligt een steiger waar je je boot kunt aanmeren.

Mariebergsskogen

In dit park draait alles om natuur en dieren in het wild. Het park bestaat uit verschillende delen voor verschillende leeftijden.

Sommarland

Sommarland bevat een uitgebreid waterpretpark met verschillende glijbanen, een speelpark, beachvolleybalveld en een strand.

Värmland Moose Park (1.5 uur)

Hier zie je niet alleen de eland van dichtbij, maar leer je ook veel over de manier van leven van deze dieren. Uniek voor dit park is dat je tussen de elanden kunt wandelen in een omheind deel van het park zelf. Je zult nooit meer zo dichtbij komen. En wist je dat in Värmland de zeer zeldzame witte eland rondloopt? Hoewel de kans niet erg groot is, kan deze unieke eland in het wild spotten!

Hengelsport winkelier

In de plaats Grums is een hengelsport/jachtzaak, waar diverse hengelsport atributen te koop zijn voor onder andere roofvissers. Deze winkel ligt op de kortste route zo’n 12km van het huisje af.

Er is een winkelcentrum op ongeveer 12 km van het huis in Grums. Hier vind je diverse supermarkten, pizzeria’s, restaurants, apotheek en zwembad. Tevens zijn er hier mogelijkheden tot het gebruik van openbaar vervoer.

Brandstof.
Op 7.5km van het huis bevind zich een tankstation.
Tevens is er de mogelijkheid tot elektrisch laden.

Betalen.
Ondanks dat Zweden tot de europa hoort, maken ze tot heden geen gebruik van de euro maar van de zweedse kroon (sek)
Grofweg is €10 (100sek)
In de meeste gevallen kun je gewoon betalen met een europas. Wel is het aan te raden een creditkaart mee te nemen.

 

 

Geef een reactie

Go to Top