Vakantiepark Lauwersoog

De spectaculair gelegen vakantiehuizen liggen letterlijk tussen het Lauwersmeer en de Waddenzee. Met een zandstrand en een haven direct op het terrein, zijn deze vakantiehuizen aan het water ideaal voor een visvakantie.

Aanlegsteiger te huur Direct aan het water Panoramisch uitzicht Wi-Fi

Lauwersmeer

Voor het vangen van record formaat snoek en snoekbaars zit je met het Lauwersmeer aan het juiste adres. Dit nationale park in het uiterste noorden van Nederland – op de grens van de provincies Friesland en Groningen is in 1969 ontstaan door het afsluiten van de Lauwerszee. Daarna ontstond hier een (zoetwater) visstand die inmiddels zijn weerga niet kent.  Het bestand aan karper, brasem, blankvoorn en winde is uitstekend te noemen. Om het nog even niet te hebben over het unieke zeeforelproject op het Lauwersmeer. Door het jaarlijks uitzetten van duizenden zeeforelletjes én het herstellen van de paaigronden in de bovenloop, streeft een coalitie van natuur- en hengelsportorganisaties hier naar een succesvolle terugkeer van de zeeforel. Het spreekt voor zich dat dit ook een unieke mogelijkheid biedt voor kunstaas- en vliegvissers! Vissen kan vanaf de kant, maar misschien wel beter is het om op dit uitgestrekte water een visgids te boeken. Die brengt je met plezier naar de regelrechte hotspots voor snoeken van ver over de meter en snoekbaarzen tot rond de meter!

Waddenzee

De zeepier is veruit de meest gebruikte aassoort door sportvissers in het Waddengebied. Dit geldt niet alleen voor het Waddengebied, maar voor de gehele zeesportvisserij in Nederland. Vanaf de kant heb je kans op diverse platvissen of zeebaars.

Vergunning

Op het Lauwersmeer mag je vissen met de VISpas. Voor het vissen op zee heb je geen vergunning nodig.

Faciliteiten

 • Afwasmachine
 • Badlinnen (tegen betaling)
 • Bedlinnen (tegen betaling)
 • Douche
 • Fietsen
 • Gasfornuis
 • Huisdieren welkom
 • Kindvriendelijk
 • Koelkast
 • Koffiezetter
 • kookplaat
 • Oven
 • Restaurant
 • Rookvrij
 • Speeltuin
 • Stofzuiger
 • Strand
 • Supermarkt
 • Wifi

Boot

 • Huur (nabij gelegen dorp)
 • Mogelijkheid eigen boot

De camping aan het Lauwersmeer biedt de mogelijkheid om te kamperen met je eigen tent, caravan of camper, maar het is ook mogelijk om een ​​van de accommodaties te huren.

Camping Lauwersoog is een veelzijdige vijf-sterrencamping in Noord-Nederland, gelegen op de grens tussen Friesland en Groningen. Door de unieke locatie in het Nationaal Park Lauwersmeer en op loop afstand van Werelderfgoed Waddenzee bevindt u zich in een oase van rust en ruimte. Camping Lauwersoog is de ideale plek om gezellig te kamperen in eigen land. Je kunt het hele jaar rond  kamperen. De camping is 365 dagen per jaar geopend dus zowel zomers als winters bieden ze de mogelijkheid om te genieten van een bijzondere beleving op het park. Het park is 25 hectare groot en voorzien van veel groenvoorzieningen wat zorgt voor voldoende privacy tijdens je vakantie. De kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuinen en tijdens de schoolvakanties staat een enthousiast recreatieteam voor je klaar om ook de kinderen de tijd van hun leven te bezorgen. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van vele fietstochten, boottochten en heerlijke wandelingen. De camping leent zich uitstekend voor het actief ontspannen in een natuurlijke omgeving. Er worden veel activiteiten en excursies georganiseerd.

Voor het hele gezin

Is het een dag iets minder mooi weer? Breng dan met de kinderen een bezoek aan DoeZoo Insektenwereld in Leens, het Zeehondencentrum in Pieterburen of Indoor klimpark Waddenfun in Wehe-den Hoorn. Beide op 15 tot 20 autominuten vanaf Lauwersoog.

Steden in de regio

Wil je gezellig een dagje gaan shoppen of cultuur snuiven? Dan zijn de steden Dokkum, Leeuwarden of Groningen zeker de moeite waard!

Dokkum

Is de laatste stad van de Friese Elfstedentocht en gelegen op 20 autominuten vanaf Lauwersoog. Een erg gezellige winkelstad met een historische binnenstad. De stad telt 140 rijksmonumenten en heeft een rijke historie. In het jaar 754 is Bonifatius hier gedood. En ook de Beerenburg komt uit Dokkum, dit moet je zeker eens proeven! Met de gezelligheid, de leuke winkels en de grachten die zomers vol boten liggen is deze stad absoluut een bezoekje waard. Dokkum heeft koopavond op vrijdag avond. Tijdens evenementen in Dokkum rijd onze shuttlebus om je hier naartoe te vervoeren.

Leeuwarden

Is gelegen op 40 autominuten vanaf Lauwersoog. Het is de hoofdstad van Friesland en uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2018. In dit jaar spelen zich in de stad maar ook in de Provincie Fryslân veel culturele evenementen af. Wil je dus een dagje gaan cultuur snuiven in combinatie met een gezellige winkelstad dan is Leeuwarden zeker ook een aanrader.

Groningen

Is op 45 autominuten gelegen vanaf Lauwersoog. Hier kun je alle dagen van de week goed shoppen. Op donderdagavond is het koopavond en op zondag zijn de meeste winkels in de binnenstad ook geopend. De Zwanestraat – Kromme Elleboog in Groningen is in 2016 verkozen tot ‘Leukste winkelstraat van Nederland. Iedere 2e zaterdag van de maand is er de Ommelander markt met lokale en (h)eerlijke producten van boeren en ondernemers uit de regio.

Geef een reactie

Go to Top