Roompot Waterpark Terkaple

Roompot Waterpark Terkaple is centraal gelegen in het Friese merengebied, te midden van plassen, polders en sloten. Geweldig vakantiepark voor roof en witvissers! Trollend vanuit de boot, werpend vanaf de kant, of statisch vanuit je accommodatie!

Kleinschalig Luxe Nachtvissen

Het viswater

In de omliggende poelen en sloten is de gemiddelde diepte 1 à 2 meter. De meren en plassen hebben een diepte van maximaal 4 meter. Het gehele gebied heeft een veenbodem, waardoor het water troebel is. De wiergroei is minimaal, in veel van de kleinere sloten groeien ‘s  zomers lelies. De Terhernster poelen zijn met haar vele sloten, eilanden en mooie oevers een uitstekend visgebied voor de karpervisser. Uiteraard is het ook een topwater voor de roofvissers. Snoek, baars en diverse witvissen voelen zich thuis in deze bijzondere waterrijke omgeving.

Vergunning

Je mag hier vissen als je in bezit bent van de VisPas. Nachtvissen is toegestaan mits je een vergunning hebt.

Faciliteiten

 • Afwasmachine
 • Douche
 • Fiets verhuur
 • Huisdieren welkom
 • Kindvriendelijk
 • Koelkast
 • Koffiezetter
 • kookplaat
 • Magnetron
 • Speeltuin
 • Tuinmeubilair
 • TV

Boot

 • Huur
 • Huur (nabij gelegen dorp)

Roompot Waterpark Terkaple

Waterpark Terkaple ligt te midden van de Terkaplester poelen, dat deel uitmaakt van het Sneekermeergebied. In dit gebied ervaar je Friesland op zijn best. Het vakantiepark is de plek voor natuur- en  visliefhebbers. Alle accommodaties hebben een eigen aanlegsteiger voor de boot. Voor de kinderen zijn er speeltuinen op het park en daarnaast kan er een potje tafeltennis of biljart gespeeld worden.

het park verhuurt 48 waterchalets en 19 watervillas voor maximaal 6 personen.

Dierenpark Taman Indonesia

Geniet van de prachtige gekleurde tropische vogels, de slangen en de batikspin. En ook bijzonder, de Loewak, een dier dat bonen uitpoept voor de duurste koffie van de wereld. In dit kleinschalige dierenpark staan ook allerlei Indonesische huisjes en de kinderen kunnen zich er verkleden als een Javaanse prinses en smullen van heerlijke hapjes.

De Oldehove

Hij is ruim 39 meter hoog en heeft trappen met totaal 183 treden en hangt 1,99 meter uit het lood. De toren is gebouwd rond 1530, maar is nooit afgemaakt. Het was de bedoeling dat naast de Oldehove een nieuwe kerk zou verrijzen om de oude Sint Vituskerk te vervangen, maar daar is het nooit van gekomen. Al tijdens de bouw zakte de toren scheef en ondanks de poging op de scheve onderbouw loodrecht verder te metselen, bleef dit zo.

Het Kabouterpad

Ze wonen meestal in een holle boom of in holletjes in de grond. Of in een verlaten hutje van takken. Als je het kabouterpad bij Oudemirdum loopt ontdek je van alles over kabouters. Je krijgt een knapzak met lekkers mee, een puntmuts op je hoofd en rood geschminkte wangen. Natuurlijk neem je je ouders mee op deze spannende tocht.

Planetarium

Dit nauwkeurig bewegende model van ons zonnestelsel laat precies zien hoe de planeten staan. De planeten van het Planetarium bewegen namelijk in dezelfde tijd rond de zon als de echte planeten.

AquaZoo Friesland

Heb je ooit gehoord van een bruinbehaard gordeldier of een Aziatische kleinklauwotter? Je kunt ze zien in AquaZoo bij Leeuwarden. Ook kom je er dwergflamingo’s, groene leguanen en Nijlkrokodillen tegen. Zelfs ijsberen zijn er te zien. En als je nog meer over de dieren wilt leren, is er een speurtocht om van alles te ontdekken.

Het bos van Ypey

Het park biedt rust en ruimte, maar er zijn ook veel dingen te zien en te beleven in het ‘Bos van Ypey’. Zo is het er voor kinderen erg leuk. Er is een grot en een kluizenaarshut. Ook is er een spannend waterlabyrint en een ooievaarsnest. Dan is er nog de Dwaalster, een ruimte om te verdwazen en te dwalen. Super om een kijkje te nemen in dit spannende park.

Kazematten museum

Dit is de plek waar in de Tweede Wereldoorlog 225 Nederlandse soldaten de Duitsers wisten tegen te houden. Het museum bestaat uit een Duits wachtlokaal, een Duitse bunker en zes grote kazematten. Kazematten zijn verdedigingsstellingen die in de grond zijn gegraven en begoten zijn met beton. Je kunt hier nog goed zien hoe er in de oorlog gevochten en verdedigd werd. Een indrukwekkend museum voor het hele gezin.

Geef een reactie

Go to Top