L’Etang de bazange

Midden in de Dordogne ligt L’Etang de Bazange, het is een volmaakte bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar ruimte, rust en vissen!

 

Beboste omgeving Perfect voor het gezin Ruim opgezet park Zwembad

Het Meertje

Het meer is ongeveer 2 hectare groot omringd door bos en veel groen. Het meer heeft een rijk karperbestand en diverse witvissen. Het gemiddelde gewicht van de karpers ligt rond de 10 kilo, maar ze zitten er ook van 15 kilo plus. De rivierkreeft voelt zich er ook thuis, houd hier dus rekening mee.  Voerboot en boten zijn verboden. Nachtvissen is toegestaan mits dit geen overlast oplevert. Nachtvissen dient dan ook niet plaats te vinden in de nabijheid van andere kampeerders, tenten, caravans, stacaravans of chalets.

Vergunning

Het vissen is alleen toegestaan voor de gasten van de camping en je hebt geen vergunning nodig.

Faciliteiten

  • Speeltuin
  • Wasserette
  • Zwembad

L’Etang de bazange

De viersterrencamping is bekroond met de titel “Qualité Tourisme”, met 80 staanplaatsen verspreid over 10 hectare groen  en 30 stacaravans / chalets / tenten. De regio Bergerac herbergt een schat aan authentieke en ongerepte natuur. Langs de talrijke wandelpaden ontdek je het prachtige landschap van de Dordogne. De camping ligt op een heuvel. De staanplaatsen en verhuuraccommodaties zijn verspreid over het terrein tussen gevarieerde begroeiing. Het zwembad heeft een apart kinderzwembad voor de kleintjes, glijbanen voor de wat oudere kinderen en aquagym voor iedereen! Het is een camping met animatie en veel spannende activiteiten voor kinderen. Elke ochtend komen de kleintjes naar de miniclub. Tijdens de miniclub knutselen en spelen de kinderen! Hier maken ze nieuwe vrienden waarmee ze de rest van de vakantie spelen. ‘S Middags zijn de oudere kinderen aan de beurt. Ze kunnen hun energie kwijt door deel te nemen aan een van de sporttoernooien. Verder vind je op de camping een bar tegenover het zwembad, waar je zelfgemaakte pizza of tapa’s kunt verkrijgen. Iedere ochtend vers stokbrood en croissantjes, een klein assortiment levensmiddelen en aantal bekende streekproducten. Op 10 kilometer afstand vind je in het stadje Sainte-Foy la Grande 5 supermarkten.

Saint Emilion

Wijngaarden en gezellige straatjes en oude gebouwen. Het is een heel mooi dorp dat op de World Heritage site van UNESCO staat.

Bergerac

Is een stadje met prachtige uitzichten over de Dordogne; met zijn Tabac museum en zijn gemoedelijke markten.

Kasteel Monbazillac

Het kasteel is rond 1550 als woonhuis op de heuvel gebouwd en ligt midden in de Monbazillac wijngaarden. Het heeft een unieke architectuur met een mengeling van de renaissance en feodale stijl.

Kanoën op de Dordogne

In Sainte Foy la Grande, je huurt een kano voor een een aantal uur en je vaart met de stroming mee naar het eindpunt.

 

 

Geef een reactie

Go to Top