Ardoer Camping de Rotonde

Op Ardoer Camping de Rotonde kun je heerlijk genieten op het (kindveilig omheinde) terras van een prachtig uitzicht over het vismeer. Ook in het voor- en najaar is het hier prima vertoeven.

 

Direct aan het water Perfect voor het gezin Wandelen & Fietsen

De Rotonde heeft een aparte, grote visvijver en viswater naast het Koopvaardij-eiland. Ook kun je vissen buiten het afgezette zwemgedeelte van het natuurbad. En natuurlijk stroomt de rivier de Linge niet ver van de camping.

 • Aparte, grote visvijver
 • Viswater naast het Koopvaardij-eiland
 • Viswater buiten het afgezette zwemgedeelte van het natuurbad
 • Rivier de Linge op 500 m

Kortom, op deze camping met viswater kunnen op de camping ingeschreven gasten heerlijk vissen. Er zijn volop mooie visstekken. In het voorjaar van 2018 is 60 kg graskarper, 140 kg schubkarper, 40 kg zeelt, 40 kg voorn en 15 kg zilverwinde uitgezet. Het enige wat je hoeft te doen is je hengel mee te brengen. Kies je stek, gooi je hengel uit, geniet van de rust en wacht tot de eerste vissen bijten. De mooie rivier De Linge stroomt op minder dan 500 m afstand van Camping De Rotonde en is ook zeer geschikt om in te vissen.

Vergunning

Nachtvissen is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming van de parkmanager. Vraag bij de receptie om een vispas om ook ’s avonds te mogen vissen.

Faciliteiten

 • Animatieteam
 • Douche
 • Kindvriendelijk
 • Koelkast
 • Koffiezetter
 • kookplaat
 • Restaurant
 • Snackbar
 • Strand
 • Tuinmeubilair
 • Waterkoker
 • Wifi

Ardoer Camping de Rotonde

Ardoer Camping de Rotonde biedt zowel huuraccommodaties als staanplaatsen, Het ruim opgezette park biedt veel ruimte en is ideaal voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 12. Naast de nieuwe speeltuin bij het strandbad zijn er ook verspreid op het park volop speelmogelijkheden. De Rotonde heeft een aparte, grote visvijver en viswater naast het Koopvaardij Eiland. Ook kun je vissen buiten het afgezette zwemgedeelte van het natuurbad. En natuurlijk stroomt de rivier de Linge niet ver van de camping. Het gezellige recreatieteam staat ieder vakantie klaar om samen met de kinderen verschillende activiteiten te ondernemen. Daarnaast is er op het park een bar en een snackbar, op loopafstand zit restaurant La Place.

Kanoën op de Linge

Ben je toe aan een sportief avontuur in de Betuwe op en rond de rivier de Linge? In Enspijk, op minder dan 1 km vanaf Camping De Rotonde, verhuurt De Betuwse stromen kano’s, kayaks en fietsen om de Betuwe en de Linge te verkennen.

Fruitbedrijf De Hoenderik

Voor echte fruitbeleving in hartje Betuwe ga je naar Fruitbedrijf Hoenderink in Tricht. Vanaf Camping De Rotonde is het 6 km wandelen of fietsen, een mooie route over het beroemde appeldijkje van Landgoed Mariënwaerdt. In de boerderijwinkel is van alles te koop. De huisgemaakte appeltaart is een aanrader. Een rondleiding door de boomgaard of vanaf medio juni zelf fruit plukken in de zelfpluktuin?

GeoFort voor speurders en Minecraftspelers.

Bij Geofort, op 8,5 km fietsen of wandelen van Camping De Rotonde, draait het om ‘wat-is-waar’ en ‘de weg vinden’. En dat ervaar je zelf binnen en buiten door actief bezig te zijn met o.a. de 4D globe, een spionagevlucht, liegende kaarten en de desoriëntatie tunnel. Speciaal voor fans van Minecraft is er Geocraft. Bijzonder is ook het geuren speuren in de zalmendoolhof. Daarnaast kun je ook knutselen en klimmen en klauteren in de gratis toegankelijke vleermuisspeurtuin. Er is een gezellig 3D-café met heerlijk terras. Een leuk uitje voor kinderen èn ouders. In 2016 gekozen tot het beste kindermuseum van de wereld!

Boottocht op de Linge

Rederij Leerdam, op 10 km vanaf Camping De Rotonde, organiseert boottochten over de rivier de Linge. Vanaf deze rondvaartboten, de Parel van de Linge en de Kroon van Leerdam, beleef je de Linge en de Betuwe weer eens heel anders. Je kunt hier trouwens ook kano’s huren.

Nationaal Glasmuseum

Het Nationaal glasmuseum in Leerdam bestaat uit twee vestigingen, namelijk het Glasmuseum en de Glasblazerij. In het Glasmuseum is een grote collectie glaskunstwerken te bewonderen van bekende kunstenaars. In de Glasblazerij, gelegen in het centrum bij de haven van Leerdam, kun je van dichtbij bekijken hoe (internationale) kunstenaars prachtige vormen geven aan glas. Glasstad Leerdam ligt op 10 km fietsen of wandelen vanaf Camping De Rotonde.

Overdekte zwembaden

Een dagje wat minder mooi weer? Overdekte zwembaden in de buurt zijn Sportiom Den Bosch of Caribabad in Gorichem, allebei op 20 minuten (26 km) rijden vanaf Camping De Rotonde.

Slot Loevestein & Vestingdriehoek

Een stoer ridderkasteel aan het water

Waar de Maas en de Waal samenkomen liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn Slot Loevenstein bouwen. In het vroegere soldatendorp vinden veel evenementen plaats waar je ziet hoe de bewoners van het slot toen leefden en hoe soldaten het fort beschermden tegen aanvallen. Bovenal staat dit fort natuurlijk bekend om de ontsnapping van Hugo de Groot in z’n boekenkist. Idee: Bezoek de Vestingsdriehoek. Dan ga je vanuit Gorinchem met de veerboot naar Loevestein met tussenstops in Woudrichem en Vuren.

Ouwehands Dierenpark

In Ouwehands Dierenpark in Rhenen kun je vanaf het voorjaar van 2017 natuurlijk de panda’s bewonderen. Maar er is nog veel meer te doen: Gorilla Adventure, RavotAapia, Expeditie Berenbos. Ouwehands Dierenpark is maar een half uurtje (36 km) rijden vanaf Camping De Rotonde.

 

Geef een reactie

Go to Top