Bewonder en beleef Noorwegen

Een land met ongerepte natuur, diepe bossen, fjorden, bergen en een lange, afwisselende kust. Het is het hele jaar door een prachtige vakantiebestemming. Noorwegen is rijk aan zoet en zout water. Het is de thuisbasis van veel verschillende vissoorten, waardoor het een visparadijs is voor zowel experts als beginners. Er zijn ongeveer 180 vissoorten die kunnen worden gevangen in talloze meren, beken, fjorden en langs de kust. In de winter kun je daar ook ijsvissen. De meeste vakantiehuizen hebben een eigen boot, zodat de visvakantie direct kan beginnen. Meestal is een boot bij de prijs inbegrepen, anders kan een boot worden gehuurd bij de eigenaar of in de buurt. Of boek een trip met een visgids voor de ultieme ervaring in Noorwegen.

Meren en rivieren

Wie een visvergunning in de hand heeft zal beloond worden met meren vol met snoek, baars en forel. De rivieren bieden ideale omstandigheden voor het vissen op forel, vlagzalm, zeeforel en zalm.

Zeevissen

Populaire gebieden voor zeevisserij zijn voornamelijk de kustlijn in Zuid-Noorwegen, de eilanden voor de kust van Fjord-Noorwegen, voor de kust van Trøndelags en het dunbevolkte noorden boven de poolcirkel. Daar bijten kabeljauw, makreel, koolvis, koolvis, leng en / of heilbot heel goed. Het vissen op zoutwatervissen langs de kust is gratis met een hengel of handlijn. Diepzeevissen is vooral populair in West-Noorwegen en aan de kust van Noord-Noorwegen. Voor deze vorm van vissen kunt u vaak aan boord visuitrusting huren.

Vergunningen

Om in Noorwegen te vissen op meren, rivieren en beken, moet je een visvergunning hebben (‘fiskekort’ in het Noors). Het is belangrijk dat je hiervoor zorgt, want vissers worden regelmatig gecontroleerd en een visser zonder vergunning kan een boete krijgen. Visvergunningen zijn geldig voor specifieke gebieden, bijvoorbeeld een meer, een groep meren of gewoon een deel van een meer (of rivier, beek, etc.), dus je moet weten waar je wilt gaan vissen voordat je een vergunning koopt. Online zijn vergunningen verkrijgbaar op inatur.no. Visvergunningen worden ook verkocht in een select aantal winkels en warenhuizen en op veel campings.

kabeljauw vissen in norwegen

Farsund Vest-Agder Fylke

NoorwegenNoorwegen, Vest agder

Vissen op zee met een groep vrienden of familie. Dit vakantiehuis is schitterend gelegen direct aan het water. Hier zit schar, tarbot, schol, makreel, pollak en zeeforel.

Bekijk details
Vissershuis noorwegen snoek

Vakantiehuis Råde – Vansjø

NoorwegenNoorwegen, Oslo

Vissen op witvis, baars, grote snoek en snoekbaars in het Vansjø meer vanuit het vakantiehuis Råde. Zelfs de zee is hier niet ver weg!

Bekijk details
Farsund resort noorwegen vissen

Farsund Resort – lodge 8 personen

NoorwegenNoorwegen

Het Farsund Resort is een toplocatie voor de zeevisser die met zijn vismaten of het gezin op visvakantie wil gaan.

Bekijk details
Farsund resort noorwegen vissen

Farsund Resort – appartement 2 personen

NoorwegenNoorwegen

Het Farsund Resort is een toplocatie voor de zeevisser die met zijn vismaten op visvakantie wil gaan.

Bekijk details
visvakantie noorwegen farsund resort

Farsund Resort – appartement 4 personen

NoorwegenNoorwegen

Het Farsund Resort is een toplocatie voor de zeevisser die met familie of vismaten op vakantie wil gaan.

Bekijk details
Farsund resort noorwegen vissen

Farsund Resort – lodge 6 personen

NoorwegenNoorwegen

Het Farsund Resort is een toplocatie voor de zeevisser die met zijn vismaten of het gezin op vakantie wil gaan.

Bekijk details

Lakehouse Merhjem Vråvatn

NoorwegenNoorwegen, Telemark

Lakehouse Merhjem biedt geweldige vismogelijkheden op forel, zalm, baars en grote snoek in bergmeren en snelstromende rivieren.

Bekijk details

Noorwegen

Noorwegen is veel groter dan de meeste mensen beseffen. Naast een aantal mooie steden heeft Noorwegen een veelzijdig aanbod aan activiteiten en attracties. Een van de Noorse steden die je gezien moet hebben is de hoofdstad Oslo. Ook zijn er heel veel verschillende nationale parken verspreid over het land. In het noorden vind je naast de middernachtzon en gletsjers ook rotstekeningen en een ijshotel. Ook op het gebied van dieren valt er veel te ontdekken. Zo leven er walvissen, elanden, wolven en bruine beren.

Noorwegen heeft maar liefst 47 nationale parken, en in totaal telt het land ruim 3.000 beschermde natuurgebieden. In deze parken ontdek je ongekend mooie natuur, prachtige watervallen, kristalheldere fjorden, indrukwekkende bergen en spectaculaire gletsjers.

Mei, juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Midden- en Zuid-Noorwegen te reizen. Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Noord-Noorwegen te reizen. In deze maanden heb je de meest aangename temperaturen. Februari en maart zijn de beste maanden als je wilt ijsvissen.

De highlights van Noorwegen

Noorse fjorden

Noorwegen heeft meer dan duizenden fjorden en de meest spectaculaire fjorden ondek je aan de westkust.

Trollstigen

Met maar liefst 11 haarspeldbochten is de Trollstigen een must do! Tijdens de klim kom je langs watervallen, bergkammen, diepe fjorden en groene valleien. Onderweg kun je op verschillende plekken stoppen omfoto’s maken.

De Flørli-trappen in het Lysefjord

De Flørli-trappen boven het Lysefjord is één van de langste houten trappen ter wereld. De 4.444 trappen brengen je van Flørli helemaal tot aan het Ternevatnet-meer op 740 meter. Je wordt beloont met een fantastisch uitzicht.

Flåmsbana

De Flåm-spoorweg wordt beschreven als een van de mooiste treinreizen ter wereld en is een van de belangrijkste toeristische attracties in Noorwegen. In een klein uurtje brengt de trein je van zeeniveau door de Sognefjord in Flam naar het bergstation Myrdal op 867 meter boven zeeniveau. De trein rijdt met een stijgingspercentage van 5,5% door spectaculaire natuur, steile bergen en kolkende watervallen.

Jotunheimen National Park

Met meer dan 250 bergen van bijna 2000 meter hoog, waaronder de 2469 meter Galdhøpiggen.Je vindt hier de mooiste wandelroutes van heel Noorwegen.

Preikestolen

Preikestolen is een supersteile rots die 604 meter boven het Lysefjord uittorent. En daarmee het populairste en meest gefotograveerde uitkijkpunt van Noorwegen.

Tromsø

Hier kun je tussen september en april het noorderlicht aanschouwen. Maar ook de bultrugwalvissen bewonderen of een hondensledetocht door het landschap maken.