Visvakantie Frankrijk

Frankrijk is het land waar het voor veel vissers is begonnen. Frankrijk is met zijn vele rivieren, kanalen, meren en ruimte een plek waar iedere visser zijn hart kan ophalen. Het prachtige landschap, in combinatie met de Franse gezelligheid, zorgen ervoor dat een visvakantie in Frankrijk puur genieten is! Ook hier is een visvergunning, ook wel Carte de Pêche genoemd, een vereiste. De visrechten over rivieren en kanalen behoren meestal toe aan de staat. Andere (delen van) rivieren, meren en beken behoren vaak toe aan privé-eigenaars.

Bootvissen/vaarvignet/eigendomsbewijs ICP/vaarbewijs

Voor de vissers welke graag met een eigen boot de Franse wateren willen bevissen is het verplicht om enkele documenten aan boord te hebben. Hierbij is het nodig om een vaarvignet en een eigendomsbewijs van de boot ten aller tijde bij je te dragen.

Het vaarvignet dient als tol voor de Franse waterwegen. Deze waterwegen worden beheerd door het VNF, ook wel Voies Navigables de France. De Tol die betaald wordt, wordt gebruikt om onderhoud te plegen aan voorzieningen voor de watersporters. De kosten voor een vignet zijn deels afhankelijk van de afmetingen van de boot en de periode waarin je verblijft. Het vignet is vooraf te bestellen via het ICP.

Het ICP ook wel International Certificaat Pleziervaartuigen is een officieus eigendomsbewijs van het vaartuig. Het ICP is twee jaar geldig en word in drie talen uitgegeven Nederlands, Engels en Frans. Dit ICP kun je hier in Nederland aanvragen bij het watersportverbond. Voor het aanvragen van het ICP heb je diverse gegevens van de boot nodig als een registratienummer, afmetingen van de boot, motorgegevens etc.

Karpervissen op La Parenthèse - Camping Les Ormes

La Parenthèse – Camping Les Ormes

FrankrijkFrankrijk, Aquitaine

La Parenthèse Camping Les Ormes is uitermate geschikt voor de beginnende visser. Hier vis je op mooie karpers en kleine witvissen. Ook hebben de kinderen de mogelijkheid om op donderdag […]

Bekijk details
vissen aan de Lot Arnotis

Villa Arnotis aan de Lot

FrankrijkFrankrijk, Aquitaine

Villa Arnotis ligt pal aan de Lot en heeft een privé zwembad, privé steiger en een privé boot. De ideale combinatie voor een visvakantie met het gezin!

Bekijk details
vissen op Maison Pradasse De Lot

Maison Pradasse De Lot

FrankrijkFrankrijk, Aquitaine

Maison Pradasse is een sfeervol vakantiehuis en ligt direct aan de oever van de Franse Lot. Perfect voor een visvakantie met het gezin of met een groep vrienden.

Bekijk details
vissen op de Dordogne

De Dordogne Camping Château du Gibanel

FrankrijkFrankrijk, Limousin

Camping Château du Gibanel is schitterend gelegen aan de oever van de Dordogne. Deze gezellige familie camping biedt meer dan genoeg vismogelijkheden.

Bekijk details
vissen op de Dordogne

Camping Huttopia Beaulieu-sur-Dordogne

FrankrijkFrankrijk, Limousin

Camping Huttopia Beaulieu-sur-Dordogne is een rustige groene camping gelegen op een schiereiland direct aan de Dordogne. Top bestemming voor de vliegvisser evenals de karpervisser.

Bekijk details
vissen op de Saône

De Saône Camping Aux Rives du Soleil

FrankrijkFrankrijk, Auvergne

Camping Aux Rives du Soleil ligt direct aan de Saône. Een prachtige en zeer gewaardeerde rivier voor de fanatieke karper en meerval visser!

Bekijk details
vissen op Camping Le Val de Durance

Camping Le Val de Durance

FrankrijkFrankrijk, Provence-Alpes-Côte-d'Azur

  Vis op de rivier de Durance, of op het privé meer vanaf deze gezellige camping Le Val de Durance. Karper, meerval, zeelt, snoek en snoekbaars zijn allemaal rijkelijk aanwezig!

Bekijk details
vissen op Lac De Vieilles Forges

Lac des Vieilles Forges

FrankrijkFrankrijk, Champagne-Ardenne

Karpervissen op het prachtige meer Lac des Vieilles Forges dat is omgeven door weelderige bossen. Bekend om het uitstekende karperbestand, maar meerval en snoek zijn hier ook zeker te vinden!

Bekijk details
vissen op Camping La Plage Blanche

Camping La Plage Blanche

FrankrijkFrankrijk, Franche-Comté

Camping La Plage Blanche ligt aan de krachtige rivier de Lou en is voor de vliegvissers één van de beste bestemmingen van Europa! Zebra forel, vlagzalm en barbeel zijn royaal […]

Bekijk details
vissen op de Rhône

De Rhône Camping L’Île de la Comtesse

FrankrijkFrankrijk, Rhône-Alpes

Levendige middelgrote familiecamping aan de oever van de indrukwekkende Rhône. De rivier herbergt een schat aan prachtige karpers en monsters van meervallen!

Bekijk details
  • Volwassenenvergunning of Inter-Federatie vergunning: Deze vergunning is het meest geschikt voor mensen die gedurende het hele jaar regelmatig vissen. De vergunning is het hele jaar door geldig en maakt het mogelijk om in wateren van zowel de eerste als de tweede categorie te vissen. Alle vistechnieken zijn hierbij toegestaan. 
  • Vergunning voor vrouwen: De vergunning wordt speciaal aangeboden om vrouwen kennis te laten maken met de hengelsport. Voor een basisbedrag van €30,00 kun je het hele jaar door vissen in wateren van zowel de eerste als de tweede categorie.
  • Kinderen onder 12 jaar: Een vergunning speciaal voor kinderen onder 12 jaar staat ook kinderen toe om onder begeleiding van ouders te leren vissen. Deze vergunning is ook geldig wanneer het kind deelneemt aan een workshop van “Ateliers Pêche Nature”. Met de vergunning mogen kinderen het gehele jaar door vissen in wateren van zowel de eerste als de tweede categorie.
  • Kinderen/tieners: Een vergunning voor tieners van 12 tot 17 jaar oud. Ook deze vergunning is het hele jaar door geldig, maar geldt alleen voor het vissen in wateren van de tweede categorie.
  • Vakantievergunning: Voor een vakantie van één week is deze vergunning ideaal. Deze is namelijk geldig gedurende zeven aaneengesloten dagen in wateren van zowel de eerste als de tweede categorie. Met deze vergunning zijn alle vistechnieken toegestaan.
  • Dagvergunning: Het is ook mogelijk om een vergunning voor één dag te verkrijgen. Ook deze vergunning is geldig voor het vissen in wateren van de eerste én tweede categorie, waarbij alle vistechnieken zijn toegestaan.

Ga naar de website cartedepeche.fr wanneer je de vergunning online wil aanvragen.

Frankrijk

Frankrijk staat voor prachtige natuur, schilderachtige dorpjes eeuwenoude steden en de wijngaarden. Qua cultuur kent Frankrijk veel oude stadjes met smalle steegjes, ontelbare kerken en kathedralen ook zie je overal sporen van de oorlogen die het land heeft gekend. Ook op het gebied van natuur zijn er vele Nationale parken, grote rivieren en de prachtige berggebieden zoals de Alpen, Pyreneeën en het Centraal-Massief.

Frankrijk heeft een kustlijn van maar liefst 5000 kilometer lang van ruige kliffen tot parelwitte stranden. Een schitterend gevarieerd landschap gecombineerd met de indrukwekkende natuur maken Frankrijk geliefd bij veel vakantiegangers.

Wie aan Frankrijk denkt denkt al snel aan Parijs. De stad van de liefde kent vele trekpleisters die het bezoeken meer dan waard zijn. Dwars door Parijs stroomt de bekendste rivier van Frankrijk, de Seine. Erg leuk om te doen is een rondvaart te maken op de Seine. Je komt dan langs een aantal bekende monumenten zoals de de Eiffeltoren, de Notre-Dame en de Arc de Triomphe.

Frankrijk telt twaalf regio’s op het Europese vasteland. Corsica en vijf overzeese regio’s niet meegerekend. Iedere regio heeft weer iets anders te bieden. Van de uitgestrekte lavendelvelden in de Provence tot de hoge bergen in Rhône-Alpes. Of het populaire Bretagne met de mooie brede stranden, of toch liever de regio Dordogne met de kronkelende rivier de Dordogne? Omdat Frankrijk zo veelzijdig is, is het een prachtig land om visvakanties door te brengen.

 

Highlights

Parijs

Deze prachtige stad is de meest populaire bestemming van het land en de stad heeft veel bezienswaardigheden. Zo zijn er de bekende gebouwen zoals de Eiffeltoren, de Notre-Dame en de Sacré-Coeur, de vele musea zoals het Louvre, het Musée d’Orsay en het Centre Pompidou.

Kaap Gris-Nez 

Één van de mooiste kliffen van Noord Frankrijk. Op de top van de Kaap Gris-Nez kun je genieten van een geweldig uitzicht op de haven van Boulogne-sur-Mer, het dorpje Wissant en de  lange zandstranden.

De baai van de Somme

De baai van de Somme staat bekend als één van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk en heeft door zijn betoverende licht vele schilders en schrijvers geïnspireerd. Met een beetje geluk zie je de zeehonden op de zandbanken van het zonnetje genieten.

Dune du Pilat

Deze kolossale zandduinen in de gemeente La Teste-de-Buch in Aquitaine zijn de hoogste van Europa. Beklim de duinen voor een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en de uitgestrekte dennenbossen van de Landes.

Carcassonne

Carcassonne staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het een prachtige historische stad.  Ook kun je hier heerlijk eten in een van de vele authentieke restaurantjes.

Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is een gigantische kloof in de Provence en behoort tot een van de mooiste plekken van Zuid Frankrijk. De rotsen om de kloof heen zijn wel 700 meter hoog en daarmee behoort deze kloof tot de grootste ter wereld.

Mont Blanc

De imposante Mont Blanc met een hoogte van 4.808,73 meter is de hoogste berg van de Alpen. Het Mont Blancmassief is ideaal om te wandelen.

De Camargue

Het is een waterrijk gebied met meer dan 400 soorten vogels. Het symbool van de Camargue zijn echter de grijswitte wilde Camargue-paarden. Ook zie je veel roze flamingo’s en zwarte stieren. Het gebied wordt ook gebruikt voor zoutwinning en er wordt zelfs rijst verbouwd.

De Gorges de l’Ardèche

De kloof van tientallen kilometers lang, die ook wel de Grand Canyon van Frankrijk wordt genoemd.  Het dal van de kloof bestaat voor een groot deel uit indrukwekkende kalkstenen rotsformaties van tientallen meters hoog