Visparadijs Denemarken

Denemarken is een paradijs voor vissers, ideaal voor een dagje vissen of een geslaagde visvakantie. Denemarken heeft meer dan 7.000 kilometer kustlijn en vele fjorden en meren, waardoor het een ideale bestemming is voor vissers. Van zeevissen tot zoetwatervissen, van grote karpers tot makreel en kabeljauw: Denemarken heeft zeer diverse visstekken. Waar je ook bent in Denemarken, er is altijd wel een meer of een kabbelend beekje rond de camping of het vakantiehuis te vinden. Zo veel visvariatie vind je in geen enkel ander land. Langs de kust vis je op zeeforel, in rivieren op zalm en vlagzalm en in de vele visvijvers vis je op forel.

Vergunning

Ga je op visvakantie naar Denemarken, dan moet je een nationale sportvisvergunning hebben. Hier kun je jouw week- of een jaarakte gemakkelijk online bestellen. Ga je in zoetwater vissen? Dan heb je naast je landelijke sportvisakte ook altijd een lokale vergunning nodig. Deze vergunning kun je ter plaatse kopen bij campings, hotels, postkantoren, hengelsportzaken of het lokale VVV-kantoor.

Thorsø visserhuis met steiger

Denemarken, Jutland

Het gezellige vissershuis ligt in een bosrijke omgeving direct aan het Thorsø meer met visrechten. Je vist hier op snoek, baars en snoekbaars.

Bekijk details

Borre so Silkeborg Denemarken

Denemarken, Jutland

Een typisch Deens visvakantiehuis aan één van de prachtige meren van Silkeborg. Wilde, Bruine forel, monstersnoeken en grote baarzen zijn hét doelwit van de lokale vissers hier.

Bekijk details